Charlesovi anđeli: Neutaživi libido princa od Walesa!

Spice Girls Daily (Facebook)

Princ Charles je valjda najdugovječniji princ od Walesa u povijesti vladavine ove kraljevske obitelji. Britanska kraljevska obitelj obilježena je brojnim skandalima, kojima je velikim dijelom doprinio i sam princ Charles. Prije negoli se oženio za Dianu Spencer imao je brojne afere, no i u braku nije bio “cvjećka” pa je često bio, zajedno s Dianom, glavnom temom britanskih, kao i svjetskih tabloida. Ovdje ćemo se pozabaviti dijelom njegova ljubavnog života, koji je poznat javnosti. Želite li se malo zabaviti sa životima ljudi neopterećenih našim uobičajenim brigama, pridružite nam se i opustite se uz tekst koji Vam donosimo.

Hedonistički princ

Princ je očito po prirodi sklon hedonizmu, pa se prije Diane Spencer viđao sa 20-ak žena, iako je tisak, čini se, izvještavao o svakoj ženi s kojom je viđen u društvu, a koja mu nije bila u rodu i koja je bila dovoljno atraktivan da mu bude djevojka. Zbog broja njegovih stalnih ili prolaznih afera njegove su djevojke dobile nadimak “Charlesovi anđeli”. Budući da ih je bilo puno previše, ovdje ćemo se pozabaviti samo s nekima od njih.

Prva žena u njegovu životu i krevetu: Lucia Santa Cruz

Lucia je bila kći bivšeg čileanskog veleposlanika u Londonu koja je govorila čak četiri strana jezika. Princ i Lucia upoznalo su se davne 1967. dok je Charles studirao na Sveučilištu Cambridge. Ona je bila pet godina starija od Charlesa i bila je prva žena u njegovom životu, u svakom pogledu. Lucija je nakon prekida s Charlesom ostala s princom u dobrim odnosima, pa ga je ubrzo upoznala sa svojom prijateljicom Camillom Shand, koja se kasnije udala i preuzela muževljevo prezime Parker Bowles. Ono što je malo poznato da iako je Lucia bila u dobrim odnosima s Charlesom i Camillom, ona je uspostavila blisko prijateljstvo s Dianom, pa kada je Diani trebala utjeha i bijeg od svijeta, znala je “pobjeći”  kod Lucie. To je nije spriječilo da zadrži dobre odnose s Charlesom i Camillom, koji su je svojevremeno posjetili u Limi, a bila je i uzvanica na njihovom vjenčanjue 2011. godine. Za razliku od većine Charlesovih anđela Lucia je ostvarila uspješnu karijeru te je danas priznata povjesničarka i znanstvenica u rodnom Čileu.


Nevjera i fatalna Camilla Shand

Charles se odmah po upoznavanju zaljubio u Camillu 1970. godine. Pripadali su istim društvenim krugovima i vrlo brzo su postali bliski. Međutim, on je u jednom trenutku otišao u kraljevsku mornaricu. Neki smatraju da je riječ o režiranom odvođenju princa kako bi se veza prekinula jer je kraljica bila protiv te veze. Osim toga lord Mountbatten, koji je bio osobito blizak s Charlesom, imao je za princa svoje planove. Ovaj je lord bio u rodbinskim vezama s Charlesom i želio je da sve na neki način “ostane u obitelji”, a što se moglo postići udajom njegove unuke za princa. Kako bilo da bilo, par se na kratko razdvojio. Ona se zaručila za poručnika britanske vojske Andrewa Parkera Bowlesa, za kojega se udala 1973. Navodno njezin partner nije imao ništa protiv flertovanja sa strane jer je i sam “šarao” uokolo. Iako su se uoči prinčeve ženidbe za Dianu neko vrijeme viđali, veza je privremeno zamrznuta u početku braka s Dianom, no vrlo brzo je ponovno obnovljena. Nevjeru je princ priznao u jednom intervju, pri čemu je Charles naglasio da se pokušao oduprijeti svom porivu i da je jedno vrijeme bio vjeran Diani, ali da to jednostavno nije išlo.

Jane Welleley “nije materijal za buduću kraljicu”

Jane Wellesley navodno je bila ključna kandidatkinja za brak u ranim sedamdesetim, bili su u vezi između 1973. i 1974., ali je nju od ulaska u brak odbijala medijska pozornost, a medijima je izjavila da nije materijal za kraljicu.

Veza sa starijom Dianinom sestrom, Sarah Spencer

Sarah Spencer je bila šest godina starija od svoje sestre Diane s kojom se zabavljao dok je Diana bila još praktički tinejdžerica. Navodno ju je Charles registrirao samo kao “veselu” i “lepršavu” mlađu sestru Sarah. Bila je to vrlo kratka veza. Kada se počeo udvarati Diani, Sarah se tome nije protivila i smatrala se posrednikom u toj vezi

Najživlja Charlesova djevojka: Sabrina Guinness nasljednica pivskog carstva

Lijepa nasljednica pivskog carstva začarala je Charlesa, ali samo na određeno vrijeme. Šuška se u kuloarima da kraljica nije bila zadovoljna njezinim podrijetlom i da je Anna slovila za djevojku lako zapaljive ćudi, što kraljevskoj obitelji nije bilo po volji. No, nakon Charlesa viđala se s nizom muškaraca sa slavne liste poput Micka Jaggera, Jacka Nicholsona i Davida Bowia. Opisuju je kao najživahniju prinčevu djevojku.

Amanda Knatchbull Charlesova rođakinja

Amanda kao unuka, Charlesovog praujaka, lorda Mountbattena bila je vrlo prikladna družica za Charlesa, ako zanemarimo jednu sitnicu da je s njim bila u rodbinskoj vezi. On joj je predložio brak 1980. godine, no Amanda ga je odbila jer, navodno, nije željela stalnu medijsku pozornost. Na njezino odbijanje vjerojatno je utjecala i stravična smrt njezina djeda i mlađeg brata,  koji su ubijeni u ubijeni u napadu Irske republikanske vojske 1979.

Anna Wallace brzo razotkrila Charlesa

Anna je bila kćerka bogatog škotskog zemljoposjednika Hamisha Wallacea. Nju je čak dva puta zaprosio 1980. godine, ali ga je ona oba puta odbila. Charles ju je nakon prosidbi pozvao na dva bala na kojima je oba puta stalno plesao s Camillom, ignoriravši Annu. Navodno ga je Anna drugi put odbila riječima. “Nitko se prema meni ne odnosi tako – čak ni ti!”

“Bilo nas je troje u ovom braku, pa je bila mala gužva!”

Charles je završio vezu s Annom u ljeto 1980., kada je ponovno sreo mladu Dianu. Diana je bila prikladna kandidatkinja, a Charles je već napunio 30 godina, i bilo je vrijeme da se oženi. Nakon nekoliko “košarica” Charles je pokušao s grofovskom kćeri. Navodno je Charles tijekom tog braka postajao sve ljubomorniji na pozornost koju je njegova žena zauzimala u medijima, a koja je bila i produkt njezina dobrotvornog rada. U tom nezadovoljstvu je počeo novu aferu s Camillom, ako ju je ikada i prekinio, dok je Diana potvrdila da ni ona nije bila vjerna svom suprugu, kojega je prevarila s vojnim časnikomJamesom Hewittom. Charles i Diana su se javno razdvojili 1993., a dvije godine kasnije došlo je i do konačnog raspada Camilline veze. Diana je razdvajanje duhovito komentirala: “Bilo nas je troje u ovom braku, pa je bila mala gužva.”Par se konačno razveo 1996. godine, a ona je već iduće godine poginula sa svojim novim partnerom Dodijem Faxedom.

Nakon Diane

Nakon Dianine smrti 1997., Charles i Camilla ponovno su pokrenuli svoju romansu. Zaručili su se 2005., a vjenčali građanskim brakom 2011. godine.

Kako je svojevremeno zabilježio Vladimir Nabokov: “Bila je to ljubav na prvi pogled, od posljednjeg pogleda, do vječnog pogleda. Ova bi se izreka mogla primijeniti na Charlesa i Camillu čija ljubav traje već desetljećima.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari