Na današnji dan

Frank Sinatra – The Best Is Yet to Come – 1998.

Od brojnih nagrada, Frank Sinatra dobio je i Oscara (za film Odavde do vječnosti), te čak 13 Grammyja. Bio je oženjen glumicama Avom Gardner i Miom Farrow, zaprosio je Lauren Bacall, a poznata je i njegova veza s Marilyn Monroe.

Dana 14. svibnja 1998. godine umro je u 83. godini života slavni američki glazbenik Frank Sinatra. Sin sicilijanskog useljenika u SAD, Sinatra je rođen u blizini New Yorka. Rano je započeo glazbenu karijeru, a možda je imao i veze s podzemljem. Navodno je prema uzoru na Sinatru u filmu Kum prikazan lik pjevača Johnnya Fontanea, koji pjeva na svadbi Corleoneove kćeri i kojem mafija pomaže u pjevačkoj i filmskoj karijeri. Kad je pogledao taj film i sam je Sinatra navodno uočio sličnost sa sobom.

Od brojnih nagrada, Frank Sinatra dobio je i Oscara (za film Odavde do vječnosti), te čak 13 Grammyja. Bio je oženjen glumicama Avom Gardner i Miom Farrow, zaprosio je Lauren Bacall, a poznata je i njegova veza s Marilyn Monroe. Nakon što je umro na današnji dan organiziran je njegov sprovod u katoličkoj crkvi Dobrog Pastira na Beverly Hillsu. Inače, to je službena župna crkva za katoličke celebrityje koji stanuju na Beverly Hillsu. Tamo su osim Sinatrinog bili i sprovodi poznatih katolika poput Garyja Coopera, Rudolpha Valentina, Alfreda Hitchcocka, Rite Hayworth itd.

Na Sinatrinom sprovodu okupio se golem broj slavnih osoba. Bili su tu Gregory Peck, Tom Selleck, Liza Minnelli, Kirk Douglas, Bob Dylan, Sophia Loren i Jack Nicholson. Na Sinatrinoj nadgrobnoj ploči nalazi se natpis iz jedne od njegovih pjesama: The Best Is Yet to Come (hrv. Najbolje tek ima doći).


Komentari