Najneobičniji objekti nađeni na dnu oceana: Baltički NLO

NLO-i su još uvijek predmet sporenja. Populacija se podijelila na one koji vjeruju i koji ne vjeruju u izvanzemaljce, no proučavanje broja onih koji vjeruju u NLO-e, pokazalo je da većina ljudi vjeruje u njih, čak u većem postotku od onih koji vjeruju u Boga. Neovisno u koju kategoriju pripadate sigurni smo da će vas zanimati  naš sljedeći članak o nalazu objekta koji se povezuje s izvanzemaljcima.

Ocean X ili lovci na blago

U lipnju godine 2011. kapetan Petar Lindberg, istraživač Dennis Aberg i švedski ronilački tim nazvan Ocean X tražili su blago na području Baltičkog mora, kada su na sonaru ugledali čudnu strukturu na dubini od oko 90 metara. Bila je to kružna struktura promjera oko 64 metra i visine od oko 8 metara, koja je neodoljivo podsjeća na Milenijskog sokola (Millennium Falcon), odnosno izmišljeni brod zvjezdane flote iz Ratova zvijezda. Spomenuti tim Oceana X traži blago, ali i starinska vrhunska alkoholna pića, kao i povijesne artefakte. Odmah su se zainteresirali za tu strukturu i s obzirom da su na njoj uočili dijelove koji podsjećaju na rampe, stube i druge strukture, zaključili su da je riječ o neprirodnoj strukturi i o tome obavijestili javnost.

Misteriozne električne smetnje

Ovaj  nalaz prozvan je “anomalijom Baltičkog mora”. Prava je istina da nitko ne zna što je to. Neki smatraju da je riječ o potopljenom gradu, drugi da je riječ o srušenom NLO-u. Ekipa Oceana X se ponovno vratila na lokaciju na kojoj su vidjeli neobičnu strukturu godinu dana kasnije. Njihovo su snimanje ovaj puta spriječile “misteriozne električne smetnje”. Kada bi se našli nad tim objektom električni uređaji bi prestali s radom, a kada bi se odmaknuli oni bi ponovno počeli normalno funkcionirati, i to kada bi se našli na udaljenosti od nekih 200 metara. Ova je vijest unijela nemir u javnosti. Činjenica da je riječ o lovcima na blago nije im išla u prilog. Njihov nalaz je odmah povezan s mogućnošću da je riječ o ljudima koji se žele domoći novca, kako bi dalje financirali svoj posao.


Proturječna mišljenja

Geolog Steve Weiner smatra da objekt prema njegovim testiranjima nije geološka formacija i da je načinjen od metala, što priroda ne može reproducirati na niti jedan način. Oceanografski institut Woods Hole se, također, oglasio navodeći da se na osnovu loših snimki sonara ne može reći je li tu riječ o prirodnoj strukturi ili ne. Znanstvenik Charles Paull s Instituta za istraživanje akvarija u zaljevu Monterey Bay još ih je više “potkopao” izjavivši da je vjerojatno u pitanju izbočina stijene sa sedimentima ispuštenim iz ribarske koćarice. On je nadodao da je sve to zabavno, ali da je to zapravo dizanje buke oko ničega. Pokraj ove strukture, sonar je snimio strukture koje nalikuju na nekakvu cestu, zbog čega su pristaše NLO-a zaključile da je ovdje riječ o mogućem uzletištu za NLO-e.  Mišljenja su suprotstavljena. Mogu se u osnovi podijeliti na tri različita stajališta. Jedni smatraju da je riječ o prirodnoj strukturi, koja je posljedica djelovanja glacijalnih i postglacijalnih procesa, drugi da je riječ o strukturi koju je napravio čovjek, no kako se nalaz datira u razdoblje glacijala u tom periodu nije bilo razvijene tehnologije da bi čovjek bio konstruktor tako složene strukture dok su treći “zagriženi” pristaše NLO-a.

Na čekanju!

Tim Oceana X je zauzeo stajalište da ovo ne može biti prirodna struktura, ako zbog ničeg drugog onda zbog električne opreme koja prestaje raditi kada je brod iznad ili u neposrednoj blizini ovog objekta. U osnovi teško je reći više nešto o ovoj neobičnoj strukturi, osim da bi je trebalo temeljito istražiti da se doista kristalizira što je tu posrijedi. Činjenica je da ne izgleda kao prirodna struktura, ali čeka se završna riječ znanstvenika kada se skupe sredstava za skupo ispitivanje ove prirodne anomalije ili ostataka NLO-a, što god to bilo.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari