Bradati pastuh: Fidel Castro navodno je spavao s – 35.000 žena!

Fotografija: YouTube screenshot

Nije bio osobito lijep niti bogat, ali mu je malo koja mogla odoljeti. U postelji je ugostio djevojčice i zrele dame, bludnice i opatice, seljanke i plemkinje. Trik je bio jednostavan: znao je učiniti da se svaka u njegovom društvu osjeća posebno, a ponekad je to uključivalo vožnje u gondoli posutoj laticama. Govorimo, dakako, o Gicacomu Casanovi (1725. – 1798.), talijanskom pustolovu i piscu kojeg nazivaju najvećim ljubavnikom svih vremena. Premda se o njegovim erotskim podvizima pričalo po čitavoj Veneciji, s usporedbi s pastusima na našoj listi zapravo je bio čedan poput prvopričesnice – prema vlastitoj računici, u vodoravni je položaj postavio tek stotinu i pedeset žena!

Bill Wyman: 1.100

Sistematični članovi grupe “The Rolling Stones” vodili su evidenciju svojih erotskih uspjeha. Godine 1965. izračunali su da je, u periodu od dvije godine, Mick Jagger spavao s trideset žena, Keith Richards s bijednih šest, gitarist Brian Jones sa 130, bubnjar Charlie Watts, sramota benda, ni sa jednom, a basist Bill Wyman s čak 278! Nakupilo se toga tijekom dugačke i plodne karijere, pa se danas djedica Bill može pohvaliti s tisuću i nešto sitno “recki”. Bilo bi toga i više, da se u četrdeset sedmoj godini nije preko ušiju zaljubio u trinaestogodišnju (!) Mandy Smith, s kojom je nakon šest godina veze uplovio u bračnu luku (dok je njegov tridesetogodišnji sin zaveo Mandynu mamu i zamalo postao očuh vlastitoj pomajki!). U čemu je tajna njegova uspjeha? Ne zna, čini se, ni on sam. “Realno gledajući, nisam baš privlačan muškarac. Nisam, ako ćemo iskreno, ni neki genij… A ipak sam poševio pedeset puta više žena od prosječne ljepuškaste pop zvijezde i barem dvjesto puta više od jednog intelektualca”, svojedobno se pohvalio.

Lemmy Kilmister: 1.500

Pokojni frontmen “Motörheada” Lemmy Kilmister (1945. – 2015.) bio je jedan od onih ljudi koje ni rođena majka ne bi opisala kao oku ugodne. Ipak, kozičavo lice, zulufi koji su podsjećali na dvije krepane lasice i buljave oči groupie djevojkama nisu smetali: prpošni Lemmy je povalio otprilike 1.500 žena (“desetak više ili manje”). Njegova tajna bila je u tome što je, baš poput Casanove, obožavao žene. Štoviše, zbog njih se i počeo baviti glazbom. “U moj razred išao je ružan, mršav malac duge masne kose. Kad je počeo svirati gitaru, ženske su jednostavno podivljale za njim. Rekao sam samome sebi: gledaj i uči!”, ispričao je u nekom intervjuu. Dame koje su iskušale Lemmyjevu dva decimetra dugačku muškost odreda tvrde da je riječ o pažljivom ljubavniku, koji baš nikad nije zakazao. To je svojedobno i sam potvrdio: “Nikad nisam prodavao muda pod bubrege ženama – sa mnom su uvijek znale na čemu su, a baš svaku sam tretirao kao kraljicu!”.


Wilt Chamberlain: 20.000

Ako je vjerovati tračevima, američki košarkaš Wilton Norman “Wilt” Chamberlain (1936. – 1999.) nije bio dominantan samo u napadu i skokovima – osim na sportskoj, rekorde je obarao i na ljubavnoj bojišnici. Ne čudi podatak da je imao uspjeha s pripadnicama suprotna spola – ta bio je zvijezda NBA lige, “pun kao šipak”, a uz to elokventan, šarmantan i naočit. Ono što nam je, međutim, teško shvatiti jest podatak da je jedini NBA igrač koji je u jednoj utakmici postigao 100 poena u slobodno vrijeme stigao povaliti – dvadeset tisuća žena, dijelom prostitutki! Da, dobro ste pročitali. Znamo li da se, onako usput, bavio i glumom, ne možemo se ne zapitati: kad je ovaj čovjek stigao jesti, spavati, rezati nokte, izvoditi psa u šetnju, čitati novine i gledati televiziju? Očito, sve je u organizaciji vremena! Dana 12. listopada 1999. godine, sportski velikan preminuo je od zastoja srca u svojoj raskošnoj vili u Bel-Airu. Nekoliko dana kasnije, Južnu Kaliforniju zadesio je blaži potres te su mnogi to, kroz šalu, protumačili time da je Wilt stigao na vječno počivalište. Tko zna, možda se zemlja zapravo tresla od tužnih ženskih jecaja?

Fidel Castro: 35.000

U potrazi za najvećim zavodnicima u povijesti, naći ćete naći ime kubanskog revolucionara i državnika Fidela Castra (1926. – 2016.). Kad nije dizao ustanke, držao višesatne govore, provodio agrarne reforme i izbjegavao CIA-ine pokušaje atentata (navodno je preživio preživio 634 pokušaja eliminacije, uključujući onaj kad su mu podmetnuli minijaturni eksploziv u salatu do hobotnice!), El Comandante je ševio sve što mu se našlo u vidokrugu. Našlo se, čini se, puno toga – u dokumentarcu o njegovom životu navodi se nevjerojatan podatak da je usrećio 35.000 žena!

Džingis kan: dragi Bog zna koliko

Koliko je žena grijalo postelju osnivača mongolske države Džingis-kana (između 1155. i 1167. – 1227.), što dobrovoljno a što pod prisilom, teško je ustvrditi. Nećemo, međutim, pogriješiti ako kažemo puno. Prokleto puno. Ako je vjerovati znanstvenicima, strašni vojskovođa po svoj je prilici bio najpromiskuitetniji čovjek koji je ikad kročio našim planetom. Naime, genetska istraživanja pokazala su da gotovo trećina azijske populacije nosi njegovu DNK. Daljnje zaključke izvlačite sami!

Piše: Lucija Kapural

Komentari