POVIJEST KAKVU JOŠ NISTE ČITALI: Novi broj časopisa HISTORY.INFO od 12. veljače na svim kioscima!

Pretplatite se na 100 stranica čiste povijesti u popularno-znanstvenom časopisu History.info za samo 20,00 kn!

Svoj primjerak možete nabaviti i na kioscima Tiska, za samo 25,00 kn. U časopisu se obrađuju teme iz svih razdoblja ljudske povijesti. Donosimo priče o događajima, građevinama i ličnostima iz Hrvatske i svih dijelova svijeta. Članci u History.infu su stručni i nastaju temeljem istraživanja relevantne literature te najnovijih povijesnih i arheoloških izvora. History.info je jedini časopis na tržištu u regiji koji obrađuje teme iz opće povijesti te jedini povijesni časopis koji je politički neutralan.

Osim o popularnim temama, pišemo o događajima i osobama koje nisu zastupljene u medijima. Teme su raznolike: ljudi, događaji, građevine, epidemije, neobjašnjive pojave, manje poznati Hrvati, zanimanja, kultura, mitologija… Donosimo zanimljivosti i manje poznate detalje iz života čuvenih hrvatskih ličnosti, a često obrađivanim temama pristupamo na potpuno nov i zanimljiv način. History.info može se primijeniti u nastavi, radionicama i obrazovnim institucijama. Zbog popularnog stila, prihvatljiv je svim dobnim skupinama, stručnjacima i zaljubljenicima u povijest. Časopis je bogato ilustriran, s jasnim pregledima, kartama i tablicama.

U novom broju, koji od 12. veljače možete naći na svim kioscima, donosimo priču o lažnom dokumentu, poznatom kao Pacta conventa, koji se našao u temeljima hrvatske državnosti; o bizarnom suđenju tijelu mrtvog pape Formoza; o taštoj carici Sissi te fanatičnu mornaričkom časniku Borgheseu, strahu i trepetu britanskih mornara. Zavirite u nevjerojatnu biografiju sovjetskog špijuna Nikolaja Kuznjecova, koji je, prerušen u njemačkog časnika, likvidirao jedanaest nacističkih generala; doznajte kako je jedna obitelj, nakon bijega od boljševika, četiri desetljeća preživjela u sibirskoj pustoši i otkrijte gorku stranu jednog od najpopularnijih slatkiša na svijetu, čokolade. Čitajte i o propasti Haludova, najluksuznijega turističkog objekta u bivšoj državi; o nedavno preminulom glumačkom velikanu Hardyju Krügeru, negativcu iz “Bitke na Neretvi” koji je posvetio život borbi protiv ekstremizma; nikad zatvorenoj istrazi o misterioznom nestanku sindikalnog vođe Jimmyha Hoffe; stravičnom požaru u riječkom rodilištu 1975. godine te otkrijte zašto su britanskog okultista Aleistera Crowleya nazivali najopakijim čovjekom dvadesetog soljeća!

Pretplata – Cijena:
Pola godine ( 3 broja ) – 60,00 kn
Godišnja ( 6 brojeva ) – 120,00 kn
Stari brojevi – 15,00 kn/kom + poštarina
Pretplati se i pogledaj sadržaj starih brojeva OVDJE!


Komentari