POVIJEST KAKVU JOŠ NISTE ČITALI: Novi broj časopisa HISTORY.INFO od 14. prosinca na svim kioscima!

Pretplatite se na 100 stranica čiste povijesti u popularno-znanstvenom časopisu History.info – za samo 15,00 kn!

Svoj primjerak možete nabaviti i na kioscima Tiska, za samo 22,00 kn. U časopisu se obrađuju teme iz svih razdoblja ljudske povijesti. Donosimo priče o događajima, građevinama i ličnostima iz Hrvatske i svih dijelova svijeta. Članci u History.infu su stručni i nastaju temeljem istraživanja relevantne literature te najnovijih povijesnih i arheoloških izvora. History.info je jedini časopis na tržištu u regiji koji obrađuje teme iz opće povijesti te jedini povijesni časopis koji je politički neutralan.

Osim o popularnim temama, pišemo o događajima i osobama koje nisu zastupljene u medijima. Teme su raznolike: ljudi, događaji, građevine, epidemije, neobjašnjive pojave, manje poznati Hrvati, zanimanja, kultura, mitologija… Donosimo zanimljivosti i manje poznate detalje iz života čuvenih hrvatskih ličnosti, a često obrađivanim temama pristupamo na potpuno nov i zanimljiv način. History.info može se primijeniti u nastavi, radionicama i obrazovnim institucijama. Zbog popularnog stila, prihvatljiv je svim dobnim skupinama, stručnjacima i zaljubljenicima u povijest. Časopis je bogato ilustriran, s jasnim pregledima, kartama i tablicama.

U novom broju, koji od 14. prosinca možete naći na svim kioscima, donosimo priču o bizarnim smrtima povijesnih ličnosti; urotničkim pismima dubrovačkog barda Marina Držića; razvratnoj rimskoj carici Mesalini i njezinu nelijepom kraju; o bitki koja je označila početak kraja moćna Rimskog carstva; istinama i lažima o atentatu na Lenjina te o “krvavom barunu” Ungernu Von Sternbergu, čovjeku koji je stvorio jednu od najmonstruoznijih državnih tvorevina u povijesti. Zavirite u mračnu sovjetsku tajnu i doznajte što je kumovalo masovnim samoubojstvima prosvjetnih djelatnica; otkrijte zašto je čovjek koji je spriječio nuklearnu katastrofu zbog svoga čina bio kažnjen i zašto su pripadnici plemena Yanomami jeli prah pokojnika; čitajte o pikantnim detaljima iz života pin-up kraljice Bettie Page, jezivoj sekti Jima Jonesa, reklamama za “ljekoviti” heroin i mračnoj tajni američke vlade iz razdoblja prohibicije – trovanju vlastitih građana!


Pretplata – Cijena

Pola godine ( 3 broja ) – 45,00 kn
Godišnja ( 6 brojeva ) – 90,00 kn
Stari brojevi – 10,00 kn/kom + poštarina
Pretplati se i pogledaj sadržaj starih brojeva OVDJE!

Komentari