Gaćice razdora: Kako je slučaj iz sudnice završio na stranicama “Playboya”?

Fotograf: Jim Damaske (Tampa Bay Times)

Zakon u Floridi kaže da je protuzakonito izložiti spolne organe u javnosti na vulgaran način ili uopće biti gol u javnom prostoru, osim na mjestima na kojima je to izričito dozvoljeno.

“Zahtjevan” tajni zadatak

Godine 1983. u okrugu Pinellas na Floridi, policajci na “zahtjevnom” tajnom zadatku su uhitili tri ezgotične plesačice pod optužbom za vulgarno izglaganje golotinje javnosti, konkretno organima reda. Slučaj je, naravno, završio na sudu, a fotografije sa suđenja su zbog zanimljivog tijeka ovog procesa kasnije objavljene u Playboyu. Na optuženičkoj klupi našle su se sve tri plesačice koje su optužene za kršenje ćudoređa, odnosno da su svojim nastupom izložile sasvim neprikladno svoje spolne atribute.

Strategija obrane

Jedna od optuženih plesačica odlučila se na zanimljivu strategiju obrane odnosno uvjeravanja suca Davida Demersa da su su krivo optužene. Kako bi to dokazale, jedna od plesačica odlučila se na nesvakidašnji potez obrane te se sagnula pred sucem i punom sudnicom kako bi svi vidjeli donji veš koji nosi ona, kao i njene kolegice. Na taj je način željela pokazati da je donji veš koji nose prevelik da bi bilo što otkrio. Sudac je nakon, pretpostavljamo, temeljitijeg zagledanja odlučio podržati plesačice te presuditi u korist prevelikih gaća, zbog čega je slučaj odbačen.


Scenu u sudnici snimio je fotograf Jim Damaske iz Tampa Bay Timesa. Fotografija je postala iznimno popularna te je nakon pojavljivanja u Playboyu, proglašena najboljom fotoreportažom i fotografijom godine od strane National Press Photographers Association.

Koliko smo upoznati sa situacijom na Floridi zakonska odredba je još na snazi pa ukoliko se uputite u tom smjeru pazite što radite.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari