Na današnji dan

Prva afroamerička miss Amerike – 1983.

Nakon Vanesse Williams još je sedam Afroamerikanki do danas dobilo titulu miss Amerike, tako da je ona započela svojevrstan trend.

Prva afroamerička Miss Amerike bila je Vanessa Williams, koja je tu titulu dobila 17. rujna 1983. godine. U međuvremenu je ona postala i poznata pjevačica i glumica. Prvi film u kojem je glumila bio je Brisač s Arnoldom Schwarzeneggerom. Glumila je i u seriji Kućanice. Nakon Vanesse Williams još je čak sedam Afroamerikanki do danas dobilo titulu miss Amerike, tako da je ona započela svojevrsni trend.

Vanessa Williams bila je umiješana i u poznati skandal s objavom njenih obnaženih slika u američkom časopisu Penthouse. Ona nije bila kriva za taj skandal jer su te fotografije snimljene prije nego je postala miss, a ona nije nikada dala dopuštenje za njihovo objavljivanje. Fotografije je nepošteno prodao Penthouseu fotograf kod kojeg je nekoć radila kao asistentica i koji ju je nagovorio da sudjeluje u snimanju obnaženih fotografija s još jednom drugom golom djevojkom. Vlasnik Playboya Hugh Hefner gentlemanski je odbio objaviti te fotografije jer je znao da Vanessa nije dala dopuštenje za njihovu objavu. Zbog navedenog skandala Vanessa je dala ostavku na titulu miss.


Komentari