Najgluplji prekršitelji zakona u povijesti

U trenutku kad je uhvaćen s “rukama u medu”, čovjek ne razmišlja uvijek racionalno. “Pas mi je pojeo zadaću!” možda će reći školarac koji je bio odveć lijen da izvrši svoje obaveze. “Draga, nije onako kako se čini!” izletjet će ponekom suprugu uhvaćenom u krevetu s ljubavnicom. “Znate, šefe, kompjuter mi je jednostavno poludio i izbrisao prezentaciju na kojoj sam radio čitav dan!” pravdat će se djelatnik koji je radno vrijeme proveo igrajući videoigrice. Najsmješnijih izlika ipak se naslušaju policajci. Vjerovali ili ne, ovako su neke individue pokušale opravdati svoje zločine!

Zbunjujuće brojke

Otkad mu je bogati tatica poklonio “bijesni” BMW za rođendan, mladić po imenu Matthew Cook s užitkom je divljao po engleskim cestama. Kako svemu lijepome dođe kraj, tako je i siroti Matt zaustavljen baš kad je prsatu plavušu na suvozačkom sjedalu pokušao impresionirati vozeći dvostruko većom brzinom od dozvoljene. Kad mu je policajac, prijekorno cokćući jezikom, počeo pisati kaznu, Matthew, kojem je otac zaprijetio da će mu oduzeti auto ako se bude majmunirao po cestama, pokušao je spriječiti neminovno. “Gospodine, ako vi kažete da sam vozio 120 kilometara na sat, vjerujem vam, ali morate znati da toga nisam bio svjestan. Ja, naime, patim od disleksije, pa me brojke često znaju zbuniti!” bubnuo je u očajničkom pokušaju da se izvuče iz gabule. Pokušaj je neslavno propao: policija mu je oduzela vozačku dozvolu, a bijesni pater familias vozilo, i to nakon što mu je odvalio zidarsku šamarčinu. A ona plavuša iz nekog razloga više nije odgovarala na njegove pozive.

Nisam ja, mačka je!

Da skidanje slika obnažene dječice s interneta nije bezazlen hobi, Kevin Griffin, 48-godišnjak iz Floride, otkrio je kad su mu policajci pozvonili na vrata. Nakon što su u njegovom računalu pronašli preko tisuću fotografija dječje pornografije, detektivi su Griffinu pročitali prava. Umjesto da iskoristi ono na šutnju, uhićenik je momcima u plavom ponudio bizarno opravdanje: “Skidao sam muziku s interneta, a kad sam na trenutak skoknuo na zahod, primijetio sam ove čudne slike koje nisam znao izbrisati. Uvjeren sam da je moj mačak Felix, koji ima naviku skakati po stolu, slučajno stisnuo te stranice šapicama!” Iz samo njima poznatog razloga, policajci su odlučili u potpunosti ignorirati ovo nadasve razumno objašnjenje. A dok su odvodili njegovog gazdu, Felix mu je uputio jedno prezirno “mijau”.


Američki vukodlak

Bila je to mirna noć u Timber Ridgeu, slikovitom gradiću u Ohiju… Sve dok mladić po imenu Thomas Stroup nije popio votku previše. Kombinacija alkohola, pogane ćudi i odbijenice koju je dobio od atraktivne djevojke kojoj se upucavao za šankom učinila je svoje, pa je odlučio demolirati birtiju, prebiti momka koji ga je “nekako čudno gledao” i ispovraćati se po gazdi koji ga je pokušao primiriti. Na putu do prikolice koju je nazivao domom, zaokružio je uspješnu večer šutnuvši nekog jadnog psa, a potom je pao na krevet i onesvijestio se. Nakon dva-tri sata, na vrata su mu pokucali policajci. Kad su Stroupu objasnili da ga privode zbog remećenja javnog reda i mira, okrutnosti prema životinjama i fizičkog napada, on im je, u naletu alkoholne inspiracije, ispričao da se, otkako ga je tijekom posjete Njemačkoj ugrizao vuk, za punog mjeseca pretvara u vukodlaka. “Pogledajte samo tu mjesečinu!” ponudio je nepobitni dokaz svoje nedužnosti. Na Stroupovu žalost, policajci su bili okorjeli realisti pa je – unatoč tome što je iz njegovog pasoša bilo razvidno da je nedavno uistinu boravio u Njemačkoj – sljedeći puni mjesec gledao kroz zatvorske rešetke.

Piše: Lucija Kapural

Komentari