Demoni anđeoskih lica: Djevojčice su izbole vršnjakinju iz uistinu bizarnog razloga!

On je visok dva metra i odjeven u crno odijelo. Umjesto ruku, ima dugačke pipke, a lice mu čine tek amorfne konture na kojima ne možemo raspoznati ni oči ni usta. Nakon nekoliko minuta provedenih u njegovoj blizini, čovjeka obuzima paranoja praćena halucinacijama i krvarenjem iz nosa. Živi u šumi, iz koje izlazi samo kako bi otimao djecu. Neke ubija na najokrutnije načine, a neke, u kojima prepozna potencijal za činjenje zla, uzme za pomoćnike. On je Slender Man, zlikovac kojeg srećemo u internetskim horor pričama, stvorenim od strane brojnih autora. Poznate kao creepypasta, ovakve priče svojevrstan su digitalni folklor, moderan ekvivalent stravičnim pričama uz logorsku vatru starijih generacija. Premda su prezentirane kao gola istina, praćene izjavama “svjedoka” i montiranim fotografijama, većini je jasno da je riječ o fikciji. Za dvije 12-godišnje djevojčice, granica između fikcije i zbilje zamaglila se do te mjere da ih je nagnala da počine nezamislivi zločin.

Waukesha, predgrađe Milwaukeeja, dražesno je i sigurno ali prilično dosadno mjesto. Kad je tog petka dobila poziv na rođendansku zabavu najbolje prijateljice i školske kolegice Morgan Geyser, Payton Leutner bila je uzbuđena zbog događaja koji će unijeti dašak avanture u učmalu svakodnevicu. U rano predvečerje, 30. svibnja 2014., otac je odvezao kćer na zabavu, napomenuvši joj da se sutra do podneva mora vratiti kući. Djevojčice su se povukle u Morganinu sobu, gdje su jele tortu i prepričavale anegdote o svojim ljubimicama, sijamskim mačkama. Sat vremena kasnije, malenoj zabavi pridružila se još jedna uzvanica, djevojčica iz njihovog razreda Anissa Weier. Slavljenica je bila spona između Anisse i Payton: obje su je smatrale najboljom prijateljicom, a međusobno su se družile tek u rijetkim prilikama, budući da nisu imale mnogo toga zajedničkog. Payton je, naime, bila mezimica nastavnika, dok je muškobanjasta Anissa slovila za čudakinju. Nakon uzbudljive večeri, provedene u igranju društvenih igara i smijehu, curice su otišle na spavanje. Dok je tonula u san, Payton nije ni slutila da su djevojke s kojima je provela savršen dan mjesecima ranije skovale monstruozan plan… Plan u čijem je središtu bila upravo ona.

Kad je u subotu ujutro začula korake na trijemu, Stacy Leutner bila je uvjerena da se to njena kćerkica vraća s tuluma. Osmijeh joj je iščeznuo s lica čim je otvorila vrata: umjesto Payton, pred njom je stajala mlada policajka. “Gospođo, žao mi je što vam moram ovo reći, ali vaša kći je ozlijeđena. Došla sam po vas da vas odvezem u bolnicu u kojoj se nalazi!” rekla je žena, gutajući knedle. “Što se dogodilo? Je li doživjela nesreću?” vrištala je Stacy. “Prema našim saznanjima, gospođo, nije se radilo ni o kakvoj nesreći!” nešto čvršćim glasom je odvratila djevojka. Na putu do bolnice, Stacy je prvi put čula priču koju je u to vrijeme smatrala potpunom ludošću: Morgan, djevojčica koja je toliko često boravila u njenoj kući, izbola je njenu kćer nožem. “To što pričate nema veze s mozgom! Zaboga, njih dvije su najbolje prijateljice! Tko vam je to uopće rekao?” zaurlala je na policajku. Ova joj je tiho odgovorila: “Payton. Payton je mojim kolegama uspjela reći što joj se dogodilo!”

Hrabra djevojčica, koja je zadobila devetnaest ubodnih rana, uspjela je preživjeti, premda ju je od smrti dijelilo točno pola milimetra – za toliko je nož promašio njenu srčanu aortu. Dok se u bolnici borila za život, policajci su pronašli te ispitali njene napadačice. Ono što su ispričale zgrozilo je i najhladnokrvnije istražitelje: prijateljicu su na prevaru odvele u šumu, rekavši joj da će se ondje igrati skrivača. Dok je Payton žmirila i brojala, Morgan je iz ruksaka izvadila nož ra rezanje mesa… Nesretnu djevojčicu su, dodajući nož jedna drugoj, gotovo izmasakrirale, smijući se njenim krikovima, sve kako bi impresionirale Slendermana te postale njegove pomoćnice! Napadačice, koje su proglašene neubrojivima, smještene su u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa, dok njihova žrtva, koja se fizički u potpunosti oporavila, ponovno uči kako vjerovati ljudima.


Piše: Lucija Kapural

Komentari