Zanimljivosti koje su vam možda promaknule iz jedne od najpopularnijih humorističkih serija svih vremena Teorije velikog praska

Stalna glumačka postava:. Fotografija: Michael Yarish/CBS.

Teorija velikog praska jedna je od najpopularnijih humorističkih serija snimana od 2007. do 2019. godine. Nakon nešto manje od 300 epizoda, serijalu je došao kraj. Serija je osvojila srca publike diljem svijeta, a redovito se reprizira pa i dalje osvaja one koje je na neki način zaobišla u tom dugom periodu snimanja i emitiranja. U današnjem članku ćemo se pozabaviti s nekim manje poznatim podacima iz serijala.

1. Serija je znanstveno utemeljena, a suradnik na serijalu je bio David Saltzberg, profesor fizike i astronomije na Kalifornijskom sveučilištu u Los Angelesu koji je dao seriji sve one komplicirane matematičke jednadžbe i dijagrame, kao i pametne rasprave iz domene fizike. Povremeno mu je pomagala i Mayima Bialik, glumica, koja glumi znanstvenicu i Sheldonovu partnericu, Amy; a kako se serija vrti oko znanosti u njoj su gostovali i poznati znanstvenici poput Stephena Hawkinga.

2.Vjerojatno ste primijetili da lift, odnosno onaj ulaz u hodniku oblijepljen žutom trakom koji podsjeća na poprište zločina, nije u funkciji tijekom najvećeg dijela serijala. Upravo taj kvar stvara “međuprostor” u kojem se često vode razgovori između likova i stvaraju smiješne situacije. U seriji saznajemo, za one koji to ne znaju, da je lift u kvaru zbog Leonardovog eksperimenta s raketnim gorivom, što ne začuđuje jer je on ipak eksperimentalni fizičar. No, na kraju snimanja serije dizalo se vraća u ispravno stanje.

3.Mayim Bialik koja glumi pametnicu Amy i Sheldonovu partnericu, genijalka je i u stvarnom životu i ima doktorat iz neuroznanosti kojega je stekla 2007. godine, kada je počelo snimanje ovog serijala, a autorica je i više knjiga. Koliko vidimo ona je jedna od rijetkih koja uspješno spaja svoju znanstvenu radoznalost i glumačku profesiju.

4.Asocijalni Sheldon svojim sasvim posebnim karakterom od početka izaziva zanimanje i jednu vrstu odbojne simpatije u gledatelja, koji mu postavljaju razno-razne dijagnoze, a među njima prednjači ona o Aspergerovom sindromu. No producenti su pitanje Sheldonove dijagnoze vješto riješili, izjavivši da ga majka nikada nije odvela liječnicima zbog čega na to pitanje nemaju odgovora.


5.Iako su Zvjezdane staze svojevrsni lajt-motiv serije, zbog čega njezini glavni likovi redovito odlaze na konvencije trekija, pa čak povremeno i pričaju klingonski, Jim Parsons ili Sheldon u stvarnom životu ne voli Zvjezdane staze i, kaže da ih nikada nije gledao. S druge strane Wil Wheaton poznatiji kao Wesley Crusher iz serijala “Zvjezdane staze: Sljedeća generacija” ulazi u ovu humorističku seriju putem tweeta u kojem ju je nahvalio, nakon čega mu je ponuđena gostujuća uloga, koju je on s nevjericom prihvatio.

6.Vjerojatno ste primijetili da Sheldonu kada je bolestan pomaže samo pjesmica Softy Kitty, a ne bi vjerovali da je pjesma stvarna i datira se u 30-te godine prošlog stoljeća. To je pjesmica koju je mama pjevala malom Sheldonu kada bi bio bolestan, kako saznajemo iz kasnije serije “Mladi Sheldon” koja je započela ista godine kada je ona o odraslom Sheldonu završila.

5. Penny su valjda svi vidjeli razgolićenu osim nespretnog i seksom opsjednutog Howarda, koji bi vjerojatno puno toga dao da ju vidi u takvom izdanju. No, njegov je kolega Johnny Galecki bio sretniji po tom pitanju jer je sa stvarnom Kaley Cuoco bio u “tajnoj vezi“ dvije godine.

6. Pjevačica i glumica Kate Micucci koja je na audiciju došla kako bi dobila ulogu Amy, svidjela se producentima, koji su joj dodjeli kasnije ulogu Rajeve bojažljive i čudne djevojke Lucy.

7. U seriji su bili najbolje plaćeni glumci koji glume Leonarda, Penny i Sheldona dok su ostali imali znatno manje honorare. Kako je popularnost serije rasla, rasle su i njihove plaće, pa su glavni glumci na kraju dobivali oko milijun dolara po epizodi.

8. Serija je završila tako što je Jim Parsons odbio potpisati ugovor vrijedan 50 milijuna dolara za 13. i 14. sezonu, čime je presudio seriji koju smo obožavali.

Ako ovu seriju još niste gledali obavezno je pogledajte, možda vam se svidi. Naša je preporuka, ako vam “uđe pod kožu” gledate ju prije spavanja jer ćete sa smiješkom otići na počinak neovisno o tome kakav ste dan imali iza sebe. Novinari iz naše redakcije su to isprobali i pokazalo se da funkcionira.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari