Rezervirajte si noćenje u pariškom Moulin Rougeu za samo 1 dolar! Vrijeme prijave ograničeno

Izvor: Airbnb

Kako rezervirati smještaj u prepoznatljivoj crvenoj vjetrenjači Moulin Rougea? Postoji li kvaka u cijeni? Koji su uvjeti za prijavu i što dobivate s rezervacijom? Ako vas zanima ova primamljiva ponuda, a želite nešto vise saznati o njoj, pročitajte tekst koji slijedi.

Slavni kabaret i njegove plesačice

Moulin Rouge je jedan od simbola Pariza još od davne 1889. godine. Unatoč periodu duljem od 130 godina, popularnost ovog kabareta ne jenjava. Moulin Rouge u prijevodu označava “Crveni mlin”, a taj je naziv dobio po nadograđenoj crvenoj vjetrenjači na krovu objekta. Prevedeni naziv ne zvuči tako dobro kao na izvornom jeziku, vjerojatno zato što svaka francuska riječ, barem nama, zvuči profinjeno. Ova je znamenitost smještena u pariškoj umjetničkoj četvrti Montmartre, a od svojih početaka povezuje se automatski s glamuroznim djevojkama koje plešu kankan.

“Skandalozno dizanje nogu”

Kankan je u javnosti dobio negativnu konotaciju kao seksualno provokativan jer njegove plesačice moraju imati gotovo akrobatske sposobnosti. Kankan je brzi ples u kojem su izvođači i muškarci i žene, no najčešće su to ipak žene. Osnovno obilježje ovog plesa čini visoko dizanje nogu u zrak, a čije podizanje otkriva ono što je nekada, bilo skandalozno za pokazivanje. Popularnosti ovog plesa doprinio je dobrim dijelom Henri de Toulouse-Lautrec svojim plakatima, iako njegove slikarije u sebi sjedinjuju proturječne osjećaje samog umjetnika prema ovom mjestu.U Moulin Rougeu nastupale su brojne francuske i svjetske zvijezde, a svoju izuzetno dugu popularnost može zahvaliti i sposobnoj upravi koja je redovito osluškivala potrebe i očekivanja publike te im se stalno prilagođavala.


Airbnb ponovo privlači pozornost!

Američka tvrtka za iznajmljivanje Airbnb je 2019. godine ponudila na svojim stranicama zainteresiranim pojedincima spavanje unutar staklene piramide Louvrea. Kako saznajemo zahvaljujući ArtNet Newsu, Airbnb je ponovno u svoju ponudu stavio parišku znamenitost, samo ovaj puta je u pitanju provokativni Moulin Rouge. Odnedavno je do sada nekorištena prostorija unutar crvene vjetrenjače Moulin Rougea pretvorena u raskošnu sobu uređenu u stilu s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Jean-Claude Yon povjesničar 19. stoljeća u svom je dizajnu primat dao povijesnoj dimenziji ovog mjesta kao ishodištu u uređenju prostora. Osim sobe ili boudoira gostima je dostupna i krovna terasa u čijem je uređenju primijenjen, također, secesijski stil.

Boudoir. Izvor: Airbnb

Što je sve uključeno u ponudu i uvjeti prijave

Osobitost ponude je i mogućnost zavirivanja iza pozornice i susreta s glavnom plesačicom Claudine Van Den Bergh te fotografiranje s plesačkom postavom. U noćenje su uključene i ulaznice za novi pernati kabare nazvan Féerie. Ovaj aktualni show ugošćuje 80 plesača iz 14 različitih zemalja i održava se dva puta svake večeri. Osim toga noćenje uključuje i večeru u tri slijeda, koju je pripremio kuhar Arnauld Demerville, dok vas na odlasku čeka klasičan pariški doručak. Ponuda je dostupna samo za tri noćenja i to pojedinačna, što znači da ne možete u tom smještaju prenoćiti vise od jedne noći. U sobi možete noćiti najviše s još jednom osobom. Za ovu atrakciju možete se prijaviti samo ukoliko ste stariji od 18 godina. Uz to jako je važno da imate i do sada tri pozitivne recenzije na njihovoj stranici, što znači da ste već najmili prostore u njihovoj ponudi. Ponuda vrijede za iduće termine, a to su 13., 20. i 27. lipnja, a primaju se od 17. svibnja u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu. Da, ima i jedna nezgodacija u cijeloj stvari, a to je da prostor nema svoj toalet, tako da ćete se morati u slučaju potrebe, spustiti stepenicama dolje u klub.

Terasa na kojoj možete uživati u maštovitim koktelima. Izvor: Airbnb

Noćenje doista košta samo 1 dolar, ali morate uz sve gore navedeno dati dobar razlog zašto biste baš vi željeli odsjesti tu. Rezervacije se mogu prijaviti na Airbnb-ovoj web stranici. Želimo vam puno sreće, ukoliko netko od vas osvoji ovakvo noćenje, javite nam se i rado ćemo ispričati vašu priču.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari