Jackie i Caroline Kennedy porinule nosač zrakoplova USS John F. Kennedy – 1967.

Udovica Jackie (Jacqueline) Kennedy svečano je porinula nosač zajedno sa svojom kćeri Caroline, kojoj je tada bilo samo devet godina.

Dana 27. svibnja 1967. godine Jackie i Caroline Kennedy svečano su porinule nosač zrakoplova USS John F. Kennedy. Radilo se o posljednjem konvencionalnom (nenuklearnom) nosaču zrakoplova u povijesti američke ratne mornarice. Dakako, nosač je nazvan po znamenitom predsjedniku Johnu F. Kennedyju, koji je bio ubijen

  1. godine tj. nešto manje od četiri godine prije porinuća. Zanimljivo je da bi te 1967. godine predsjednik Kennedy navršio 50. rođendan da je poživio, a spomenuto je porinuće održano samo dva dana prije datuma na koji mu je trebao pasti taj rođendan.

Udovica Jackie (Jacqueline) Kennedy svečano je porinula nosač zajedno sa svojom kćeri Caroline, kojoj je tada bilo samo devet godina. Ta je djevojčica oca izgubila, nažalost, pet dana prije svog šestog rođendana, zbog atentata na njega u Dallasu. Ceremonija porinuća nosača zrakoplova USS John F. Kennedy bila je popraćena velikom medijskom pažnjom jer je uspomena na predsjednika Kennedyja u to vrijeme još uvijek bila izrazito jaka. Istog su ljeta Jackie, Caroline i njen brat John posjetili Irsku, pradomovinu Kennedyjevih, a to je putovanje također bilo medijima vrlo zanimljivo.

Komentari