Čovjek koji bi danas bio hrvatski kralj da su opstali NDH i Mussolini – 1943.

Amedeo od Savoje, koji danas proizvodi vina u Toskani, jedini je sin i nasljednik vojvode od Aoste (nesuđenog hrvatskog kralja Tomislava II).

Dana 27. rujna 1943. godine rođen je u Italiji Amedeo od Savoje – jedini sin talijanskog vojvode od Aoste, koji je za vrijeme NDH trebao biti hrvatski kralj Tomislav II. Da je Tomislav II. doista ostvario pravo na hrvatsko prijestolje, njegov sin i nasljednik Amedeo bio bi danas hrvatski kralj (ili barem pretendent na hrvatsko prijestolje). Puno Amedeovo ime glasi Amedeo Umberto Costantino Giorgio Paolo Elena Maria Fiorenzo Zvonimir. Majka mu je bila princeza Irena od Grčke i Danske. 

Princ Amedeo naslijedio je titulu vojvode od Aoste, nakon što mu je otac umro u Argentini 1948. godine. U dobi od 20 godina oženio se u Portugalu princezom Klaudijom od Orléansa. 

Danas princ Amedeo živi navodno u mjestašcu San Rocco pokraj gradića Castiglion Fibocchi u Toskani. Ta se lokacija nalazi četrdesetak kilometara od Firence. Budući da se ondje nalaze vinorodni krajevi (u blizini se proizvodi poznato vino Chianti), i princ Amedeo bavi se proizvodnjom vina (Vini Savoia Aosta).


Komentari