O nama

Mi smo grupa mladih stručnjaka i entuzijasta koji volimo povijest. Naš cilj je jednostavan – mi želimo ponuditi zanimljivosti iz povijesti širokoj publici. Stoga objavljujemo članke koji pokrivaju razna razdoblja, dijelove svijeta i teme. Portal Povijest.hr sadrži rubrike Na današnji dan, Vijesti iz povijesti, Društvo, Važne osobe, Znanost i tehnologija, Bitke i ratovi, Jeste li znali i Zabava. Trudimo se pokriti što više tema i objaviti zanimljive informacije koje nismo učili u školama kao što su prvi pravi svjetski rat, zanemarena dostignuća Mongola, Nijemci koji su zaslužni za povijest SAD-a, britanska propaganda tijekom minhenske krize, povijest kravate, Božićno primirje ili moćna faraonka Hatšepsut. Sadržaj na portalu možete pretraživati po razdobljima i kontinentima ili jednostavno upišite pojam koji vas zanima. Vjerujemo da će svatko pronaći nešto iz svog područja interesa.

Naš portal Povijest.hr temelji se na tiskanom izdanju History.info koji možete pronaći na kioscima, a izlazi mjesečno te nudi nešto više sadržaja i fotografija.
Ako nam se želite pridružiti i učiniti portal i/ili tiskano izdanje još privlačnijim, slobodno nas kontaktirajte putem elektronske pošte info@history.info, facebook stranice https://www.facebook.com/historia.hr/?ref=hl ili jednostavno ostavite komentar na portalu Povijest.hr.