Na današnji dan

Vladimir Putin – 1952.

U djetinjstvu je Putin živio s obitelji razmjerno skromno, u stambenoj zgradi u Lenjingradu koja se nalazila u ulici Baskov. Živjeli su navodno na petom katu, a zgrada nije imala dizalo.

Dana 7. listopada 1952. godine rođen je Vladimir Putin, ruski političar koji je postao predsjednikom Ruske Federacije nakon Borisa Jeljcina. Putin se rodio u Lenjingradu, a otac mu se zvao Vladimir Spiridonovič Putin. U djetinjstvu je Putin živio s obitelji razmjerno skromno, u stambenoj zgradi u Lenjingradu koja se nalazila u ulici Baskov. Živjeli su navodno na petom katu, a zgrada nije imala dizalo.

Putin je pohađao osnovnu školu broj 193, smještenu nedaleko od zgrade u kojoj je živio. Navodno je bio problematičan učenik, zbog čega ga duže vrijeme nisu primali u pionire.

Godine 1970. upisao se Vladimir Putin na Lenjingradsko državno sveučilište, i to na studij prava. Kasnije se priključio KGB-u. Od stvari iz Putinove mladosti spomenimo još i to da je svoju suprugu Ljudmilu upoznao preko zajedničkog prijatelja prilikom posjeta kazalištu, u vrijeme dok je ona bila mlada stjuardesa.


Komentari