Na današnji dan

Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton – 2011.

Zanimljivo je da se novovjenčani par unatoč najavama nije odmah zaputio na medeni mjesec, nego se princ William vratio na svoje radno mjesto pilota spasilačkog helikoptera.

Izgledni budući britanski kralj William od Walesa oženio se građankom Kate Middleton 29. travnja 2011. godine. Williamu je bilo 28 godina, a njoj 29, i bili su u vezi već gotovo desetak godina. Jedno vrijeme su čak bili prekinuli, no obnovili su vezu i na kraju se odlučili vjenčati. Na dan vjenčanja u Velikoj Britaniji proglašen je bio državni praznik.

Na crkveni obred u Westminsterskoj opatiji pozvano je oko 1.900 gostiju. Mladoženjin kum bio je njegov brat princ Harry, a njena kuma bila joj je sestra Pippa Middleton. Mladoženja je nosio počasnu uniformu pukovnika Irske garde, s plavom lentom najvišeg engleskog viteškog Reda podvezice, a mladenkinu je vjenčanicu izradila kuća Alexander McQueen.

Zanimljivo je da se novovjenčani par unatoč najavama nije odmah zaputio na medeni mjesec, nego se princ William vratio na svoje radno mjesto pilota spasilačkog helikoptera. Tek su deset dana kasnije krenuli na medeni mjesec. Lokacija je bila tajna, no saznalo se da su bili u jednoj vili na privatnom otoku u Sejšelima. Ostali su tamo samo deset dana, jer se princ morao vratiti na svoj posao.


Komentari