Na današnji dan

Viktor II. von Hohenlohe-Schillingsfürst – posljednji vojvoda od Ratibora – 1847.

U Njemačkoj je Viktor II. posjedovao golemi dvorac Corvey, a na području Šleske čak oko 34.000 hektara zemljišta, uglavnom pokrivenog šumama. 

Dana 6. rujna 1847. godine rođen je princ Viktor II. von Hohenlohe-Schillingsfürst, vojvoda od Ratibora i knez od Corveyja. Naslijedio je Vojvodstvo Ratibor (polj. Racibórz) na području današnje Poljske, koje je nekoć bilo jedno od brojnih šleskih vojvodstava. Grad Ratibor tj. Racibórz nalazi se samo oko deset kilometara od današnje poljsko-češke granice (s poljske strane), a u Viktorovo doba pripadao je Kraljevini Pruskoj. Dinastija Hohenlohe-Schillingsfürst bila je vrlo stara i ugledna, a među Viktorovim su stričevima (očevom braćom) bili knez Chlodwig Carl Viktor von Hohenlohe-Schillingsfürst (kancelar Njemačkog Carstva i pruski premijer) te kardinal Gustav Adolf von Hohenlohe-Schillingfürst.

U Njemačkoj je Viktor II. posjedovao golemi dvorac Corvey, u kojem je nekoć bio samostan. Dvorac Corvey nalazi se oko 70 kilometara južno od Hamburga, na granici današnjih njemačkih saveznih pokrajina Nordrhein-Westfalen i Niedersachsen. Na području Šleske posjedovao je Viktor II. čak oko 34.000 hektara zemljišta, uglavnom pokrivenog šumama. Zanimljivo je da je dvorac Corvey i danas u posjedu Viktorovih nasljednika iz obitelji Hohenlohe-Schillingsfürst, a zbog svoje je kulturne vrijednosti uvršten na UNESCO-v popis svjetske baštine. Viktor II. von Hohenlohe-Schillingsfürst preminuo je u dvorcu Corvey 1923. godine, u dobi od 75 godina.

Komentari