Na današnji dan

Umro Johnny Cash – 2003.

Profesionalna glazbena karijera Johnnyja Casha trajala je gotovo 50 godina. U braku s glazbenicom June Carter Cash proveo je punih 35 godina života.

Dana 12. rujna 2003. godine umro je Johnny Cash, utjecajni američki glazbenik. U trenutku smrti bio je u 72. godini života, a zanimljivo je da je njegova supruga June Carter Cash preminula samo četiri mjeseca ranije (u svibnju iste godine). Dakako, June Carter Cash također je bila slavna glazbenica, a Johnny se njome oženio 1968. godine. U braku su proveli zajedno punih 35 godina, a dobili su jedno dijete – sina Johna Cartera Casha – koji je također postao country-glazbenikom. Napomenimo, June je imala dvoje djece iz prethodnih brakova, a Johnny čak četvero iz prvog braka s Vivian Liberto. Ukupan broj njihove djece, dakle, bio je čak sedam.

Profesionalna glazbena karijera Johnnyja Casha trajala je gotovo 50 godina. Doduše, pjevati je navodno počeo u krugu obitelji već kao malen dječak, osobito u vrijeme kad je s roditeljima te braćom i sestrama radio na poljima pamuka. Cash je, naime, rođen u saveznoj državi Arkansas na američkom Jugu, gdje su postojale plantaže pamuka. Preminuo je u gradu Nashvilleu u američkoj saveznoj državi Tennessee (Nashville je zbog bogate glazbene tradicije poznat u SAD-u i pod nadimkom Music City).

Komentari