Na današnji dan

Udovica Benita Mussolinija vodila je nakon rata restoran u Italiji – 1979.

Rachele Mussolini vodila je restoran kod rodnog gradića Predappija. Danas se u Predappiju nalazi i Mussolinijev mauzolej pa je to mjesto osobito značajno za neofašiste.

Dana 30. listopada 1979. godine umrla je supruga poznatog talijanskog fašističkog vođe Benita Mussolinija. Zvala se Rachele Mussolini, a djevojačko prezime bilo joj je Guidi. Zanimljivo je da je ona bila po rođenju iz istog gradića kao i Benito Mussolini. Radi se o gradiću Predappio u talijanskoj regiji Emilia-Romagna. Predappio se nalazi tridesetak kilometara od Jadranskog mora, jugozapadno od Ravenne i otprilike na mjestu gdje Padska nizina prelazi u Apeninsko gorje. Danas se u Predappiju nalazi i Mussolinijev mauzolej pa je to mjesto osobito značajno za neofašiste.

Rachele Mussolini rodila je Benitu petero djece – tri sina i dvije kćeri. Sinovi su se zvali Vittorio (1916.–1997.), Bruno (1918.–1941.) i Romano (1927.–2006.), a kćeri Edda (1910.–1995.) i Anna Maria (1929.–1968.).

Po godini rođenja, Rachele je bila oko 6 i pol godina mlađa od Benita. Kad je završio Drugi svjetski rat bilo joj je 55 godina. Tada su talijanski partizani Benita ubili, a ona je ostala udovica. Određeno vrijeme nakon rata provela je u američkom zarobljeništvu, no zatim je puštena.


Kasnije je Rachele vodila restoran kod rodnog gradića Predappija. Poživjela je sve do 1979. godine, a umrla je u visokoj 90. godini.

Komentari