Na današnji dan

Ubojstva u McDonald’su – 1992.

Pištoljima kalibra .22 ubili su dva muškarca i jednu djevojku, a jedna djevojka ostala je trajni invalid nakon što su joj pucali u glavu.

Zaposlenik McDonald’sa imenom Derek Wood (18) odlučio je opljačkati restoran u kojem je radio, 7. svibnja 1992. godine Uzeo je sa sobom dva prijatelja – Freemana MacNeila (23) i Darrena Muisea (18) i uputio se u svoj restoran nakon zatvaranja, dok su zaposlenici bili još unutra. Restoran se nalazio u gradiću Sydney River u Kanadi.

Trojica provalnika ušla su kroz podrumska vrata, koja je Wood namjerno ostavio otvorena kad je radio u restoranu ranije te večeri. Nadali su se da će u sefu pronaći oko 200.000 dolara. Međutim, izbila je borba sa zaposlenicima i provalnici su počeli pucati. Pištoljima kalibra .22 ubili su dva muškarca i jednu djevojku, a jedna djevojka ostala je trajni invalid nakon što su joj pucali u glavu.

Uspjeli su ukrasti tek nešto više od 2.000 dolara. Uhićeni su i osuđeni su na duge zatvorske kazne. Zanimljivo je da je najmlađi od napadača Darren Muise za vrijeme boravka u zatvoru dobro uložio neki naslijeđeni novac, tako da je zaradio milijune dolara na dionicama proizvođača BlackBerryja. Nedavno je pušten iz zatvora uz uvjetnu kaznu.


Komentari