Na današnji dan

Ubijeni ljubavnici i pljačkaši Bonnie i Clyde – 1934.

Tijela 23-godišnje Bonnie i 25-godišnjeg Clydea bila su pogođena pedesetak puta. 

Dana 23. svibnja 1934. godine od policijskih su metaka poginuli Bonnie i Clyde, poznati ljubavnici koji su počinili niz pljački banaka ubivši za vrijeme svoje kriminalne karijere desetak civila i čuvara zakon. Zasjedu za Bonnie i Clydea postavili su teksaški rendžeri predvođeni Frankom Hamerom, koji je na lukav način predvidio njihovo kretanje. Naime, on je već duže vrijeme pratio kretanje Bonnie i Clydea na karti i primijetio da operiraju u krugu koji prati granice pet saveznih država na Srednjem zapadu. Tom su strategijom Bonnie i Clyde uvijek lako mogli prijeći iz države u državu i tako izbjeći gonjenje od strane lokalnih policajaca (u to vrijeme još nije bilo saveznog FBI-ja).

Teksaški rendžer Hamer predvidio je da će par proći kroz Louisianu i postavio je zasjedu na jednoj seoskoj cesti. U zasjedi je bilo šest policajaca, naoružanih cijelim arsenalom sastavljenim od automatskih pušaka, sačmarica i pištolja. I doista, u 9 sati i 15 minuta tog jutra po cesti se počeo približavati Ford V8, u kojem je bio pljačkaški par. Čim se auto približio, policajci su počeli pucati, prvo iz automatskih pušaka. Ispraznili su sve spremnike pušaka prije nego je auto uopće došao do njih, a zatim su počeli pucati iz sačmarica. Auto je počeo usporavati i ispuštati dim. Policajci su svejedno nastavili pucati, a kad je auto stao u jarku i dalje su pucali u njega iz pištolja, sve dok nisu potrošili sve streljivo.

U autu su pronađena izrešetana tijela ljubavnika. Tijela 23-godišnje Bonnie i 25-godišnjeg Clydea bila su pogođena pedesetak puta. Toliko su bili izbušeni da prilikom balzamiranja tekućina nije mogla ostati u njima. Premda su željeli biti zajedno pokopani jedno pokraj drugoga, njihove obitelji nisu to dopustile. 


Komentari