Na današnji dan

Ubacio se u TV program kao predstavnik Ashtarskog galaktičkog zapovjedništva – 1977.

Neobično emitiranje prekrilo je normalan program koji se sastojao od vijesti i crtanih filmova, a zahvaćena je bila južna Engleska.

Nepoznati gledatelj ubacio se u program televizije u Velikoj Britaniji, tvrdeći da je predstavnik Ashtarskog galaktičkog zapovjedništva, 26. studenog 1977. godine. Bio je to prvi takav upad u povijesti britanske komercijalne televizije, a izazvao je znatan medijski odjek, koji se proširio i izvan Velike Britanije. Upad u televizijski signal započeo je spomenutog dana u 17 sati i 10 minuta po lokalnom vremenu, a potrajao je otprilike šest minuta. Neobično emitiranje prekrilo je normalan program koji se sastojao od vijesti i crtanih filmova, a zahvaćena je bila južna Engleska.

Pretpostavlja se da je netko sa znatnim stručnim znanjem iz područja televizijskog emitiranja prišao odašiljaču kod engleskog gradića Hanningtona, smještenog u grofoviji Hampshire, otprilike 80 kilometara jugozapadno od Londona i 25 kilometara sjeverno od Winchestera. Svojim je privatnim odašiljačem ta nepoznata osoba nadjačala signal koji je pristizao u odašiljač, tako da je televizijski emiter odaslao krivi signal prema gledateljima. Bitno je naglasiti da je zahvaćen bio samo ton, a ne slika. Nepoznati je emiter tvrdio je da se zove Vrillon i da predstavlja Ashtarsko galaktičko zapovjedništvo (engl. Ashtar Galactic Command). Točan transkript njegovog govora nije moguće utvrditi jer nije ostao, koliko je poznato, snimljen na nekom trajnom mediju, zbog čega se transkripcije svode na sjećanja gledatelja. Izgleda da je emiter preporučio Zemljanima da “napuste oružja zla” i “nauče živjeti zajedno u miru”.


Komentari