Na današnji dan

U katoličkoj obitelji rođen Alfred Hitchcock – 1899.

Alfred Hitchcock odgojen kao rimokatolik, a u mladosti je pohađao školu koju su vodili salezijanci sv. Ivana Bosca (katolički red posvećen osobito brizi za mlade).

Dana 13. kolovoza 1899. godine rođen je Alfred Hitchcock, jedan od najslavnijih redatelja u povijesti. Rodio se u britanskom gradu Leytonstoneu, koji je u međuvremenu zbog širenja gradskog područja Londona praktički postao sastavnim djelom te metropole. Leytonstone je od središta Londona udaljen samo oko devet kilometara.

Zanimljivo je da je Alfred Hitchcock odgojen kao rimokatolik, a u mladosti je pohađao školu koju su vodili salezijanci sv. Ivana Bosca (katolički red posvećen osobito brizi za mlade). Osim salezijanske škole pohađao je Hitchcock i Isusovačku školu sv. Ignacija u londonskoj četvrti Stamford Hill. Hitchcock je dijelom bio i irskog podrijetla.

Nakon 80 godina života Alfred Hitchcock preminuo je u Kaliforniji u Sjedinjenim Američkim Državama. Zanimljivo je da se uoči smrti vratio katoličkim korijenima. Navodno se ispovjedio i primio katoličke sakramente, a nakon smrti održana je za pokojnika katolička Sveta Misa.


Komentari