Na današnji dan

Stravična ubojstva za koja je optužen O.J. Simpson – 1994.

Fotografija: Encyclopedia Britannica

Njegova supruga Nicole ubijena je višestrukim ubodima u glavu i vrat, pri čemu je na rukama zadobila obrambene rane. Rana na vratu bila joj je tako velika da joj se vidio dušnik. Mladi konobar Ronald Goldman ubijen je na prilazu kući također ubodima oštrim predmetom.

Dana 12. lipnja 1994. godine dogodila su se ubojstva oko kojih će se razviti najpoznatiji pravni proces u američkoj povijesti. Ubijena je 35-godišnja Nicole Brown Simpson, bivša supruga slavnog sportaša O.J. Simpsona (O.J. je kratica za Orenthal James). Osim nje, ubijen je i 25-godišnji konobar Ronald Goldman koji joj je možda bio ljubavnik. Oboje su ubijeni kod njene kuće, na adresi 875 South Bundy Drive u Los Angelesu. Za ubojstva je okrivljen O.J. Simpson, zvijezda američkog nogometa, poznat i po svojoj glumačkoj karijeri (Goli pištolj, Pakleni toranj). Nicole je ubijena višestrukim ubodima u glavu i vrat, pri čemu je na rukama zadobila obrambene rane. Rana na vratu bila joj je tako velika da joj se vidio dušnik.

Mladi konobar Ronald Goldman ubijen je na prilazu kući također ubodima oštrim predmetom. Zanimljivo je da je Nicole bila bjelkinja plave kose, dok je O.J. Simpson crnac. Ubijeni konobar je, pak, bio Židov. O.J. Simpson je uhićen i priveden na sud. To je suđenje privuklo takvu pažnju javnosti, da ga je na televiziji i radiju pratilo oko 100 milijuna Amerikanaca. Američke su tvrtke navodno izgubile 40 milijardi dolara samo zbog smanjene produktivnosti zaposlenika koji su pratili suđenje. Konačna presuda donijeta je nakon više od 8 mjeseci procesa. Gotovo cijeli SAD je zastao da bi saslušao presudu (promet na Newyorškoj burzi pao je za 41%, a telefonski razgovori za 58%). O.J. Simpson oslobođen je krivnje. Do danas je ostala misterija je li uistinu bio nevin ili ne.

Komentari