Na današnji dan

Stravičan pokolj u kinu u Coloradu – 2012.

Među ubijenim osobama najmlađa je bila 6-godišnja djevojčica, a najstariji je bio 51-godišnji muškarac. Pokolj se dogodio nedaleko od mjesta poznatog pokolja u školi Columbine, koji se dogodio oko 13 godina ranije.

Na današnji dan 2012. godine dogodio se pokolj u kinodvorani u mjestu Aurora u američkoj saveznoj državi Colorado. Ubijeno je 12 ljudi, a ozlijeđeno čak 70, i to pucnjavom iz više vrsta vatrenog oružja. Pokolj je počinio 25-godišnji James Eagan Holmes, za vrijeme projekcije filma Vitez tame: Povratak (engl. The Dark Knight Rises). Radilo se o ponoćnoj projekciji, a počinitelj je prvo u kinodvorani počeo gledati projekciju poput drugih gledatelja. Nakon dvadesetak minuta napustio je dvoranu kroz vrata za slučaj nužde, blokirao ih kako bi se mogao kroz njih vratiti, a zatim iz automobila uzeo prethodno pripremljeno oružje. Vratio se u kino-dvoranu i počeo pucati po gledateljima iz sačmarice Remington 870, poluautomatske puške Smith & Wesson M&P15 i pištolja Glock 22. Ukupno je ispalio iz svojih oružja čak 76 puta.

Jamesa Eagana Holmesa uhitili su ubrzo nakon pucnjave pokraj njegovog automobila. Među 12 ubijenih osoba najmlađa je bila 6-godišnja djevojčica, a najstariji je bio 51-godišnji muškarac. Osobito je indikativno da se taj pokolj dogodio nedaleko od mjesta poznatog pokolja u školi Columbine, također u Coloradu, iz 1999. godine. Naime, i Aurora i Columbine nalaze se u okolici Denvera, glavnog grada Colorada. Dapače, oba ta mjesta funkcioniraju kao dijelovi metropolitanskog područja Denvera.


Komentari