Na današnji dan

Stipe Drviš osvojio svjetsko prvenstvo – 2007.

Hrvatski boksač u poluteškoj kategoriji rodio se 1973. godine u Makarskoj. Kao amaterski boksač osvojio je peto mjesto na Olimpijskim igrama 1996., a sljedeće godine drugo mjesto na Mediteranskim igrama. Odnio je 90 pobjeda od ukupno 100 amaterskih borbi.

Prvo mjesto osvojio je 1998. godine na Svjetskom kupu. U profesionalni boks ulazi 1999. godine. Veliki uspjeh doživio je porazivši TalijanaSilvija Branca (2003.), čime je postao prvakom Europe. Stipe Drviš je treći Hrvat s naslovom svjetskog prvaka. Prije njega to su uspjeliFerdinand Živić i Mate Parlov.Nakon toga slijede svjetski uspjesi. Postao je svjetskim prvakom na današnji dan 2007. po inačici WBA, kada je ponovno pobijedio Silvija Branca. Uskoro nakon toga povukao iz boksa.U profesionalnoj karijeri odradio je 34 borbi, a pobijedio 32 puta.

Jedno vrijeme bio je aktivan kao trener Mirka Filipovića kad je sudjelovao na turniru K-1 2012. godine.Zbog svoje brzine i dugih ruku dobio je nadimak Spiderman. Danas Stipe Drviš živi u Puli gdjesa suprugom vodi bar i apartmane. Sudjelovao je u televijskom šou Farma. Nakon tri tjedna potukao se s poznatim fotografom Lupinom, nakon čega je izbačen iz šoa.

Piše: Marsela Alić


Komentari