Na današnji dan

Slavna svetica kojoj se Gospa ukazala u Lourdesu – 1844.

Sv. Bernardica Soubirous rođena je u Lourdesu u siromašnoj obitelji lokalnog mlinara, a majka joj je bila peračica rublja.

Na današnji dan rođena je poznata katolička svetica Bernardica Soubirous koja je doživjela ukazanja u Lourdesu. Ponekad ju se naziva sv. Bernadette Soubirous po francuskom obliku njenog imena, ili sv. Bernadeta Sobirós po gaskonjskoj varijanti. Sv. Bernardica rođena je u Lourdesu, gradiću na jugu Francuske, u podnožju Pireneja. Taj je dio Francuske poznat pod povijesnim nazivom Gaskonja.
Sv. Bernardica rođena je u siromašnoj obitelji lokalnog mlinara. Majka joj je bila peračica rublja. Sv. Bernardica svoje je vizije Blažene Djevice Marije doživjela 1858. kad joj je bilo 14 godina. Ukupno joj se Gospa ukazala 18 puta. Mjesto ukazanja u Lourdesu postalo je jedno od najslavnijih katoličkih hodočasničkih mjesta u cijelom svijetu.
Godišnje Lourdes posjeti oko 5,000,000 ljudi, a do sada je zabilježeno 68 čudesnih izlječenja koja su službeno potrvđena (postoje navodi o još tisućama drugih izliječenja). Osobito se ljekovitom smatra voda iz izvora pokraj kojeg je sv. Bernardica doživjela vizije.

Komentari