Na današnji dan

Senator Bush – Hitlerov bankar te otac i djed američkih predsjednika – 1895.

Senator Prescott Bush bio je otac američkog predsjednika Georgea Busha starijeg, a time dakako i djed predsjednika Georgea Busha mlađeg. Prescott je bio bankar i član tajnog udruženja Skull and Bones.

Dana 15. svibnja 1895. godine rođen je američki bogati bankar i političar Prescott Bush, čiji su sin i unuk postali američki predsjednici. Naime, Prescott Bush bio je otac predsjednika Georgea Busha starijeg (George H. W. Bush), a time dakako i djed predsjednika Georgea Busha mlađeg (George W. Bush). Prescott Bush također je i sam imao uspješnu političku karijeru pa je postao čak i američki senator. Oženio se s Dorothy Walker, koja je bila kći Georgea Herberta Walkera – također bogatog bankara i investitora. Upravo od njegovog prezimena Walker nose oba predsjednika Busha srednja imena Walker (obično se skraćuje u W.). Napomenimo da je još jedan unuk Prescotta Busha postao poznati političar. Dakako, to je Jeb Bush, guverner Floride od 1999. do 2007. godine, koji je brat predsjednika Georgea Busha mlađeg.

Prescott Bush studirao je na uglednom sveučilištu Yale, što je zapravo postala obiteljska tradicija. Zanimljivo je za Prescotta da je bio član tajnog udruženja Skull and Bones (hrv. Lubanja i kosti), a u tom su udruženju kasnije bili i njegov sin i unuk (oba američka predsjednika). Prescotta Busha ponekad nazivaju i Hitlerov bankar jer je poslovao s Njemačkom u doba Trećeg Reicha.

Prescott Bush umro je u New Yorku u 78. godini života. U doba kad je umro, njegov sin George Bush stariji već je držao visok položaj američkog veleposlanika pri Ujedinjenim narodima, a svega tri godina kasnije postao je i direktor CIA-e.


Komentari