Na današnji dan

Sarah Churchill – Winstonova kći koja je bila filmska glumica – 1982.

Jedan od najpoznatijih filmova bilo joj je Kraljevsko vjenčanje s Fredom Astaireom. U filmu Ozbiljna optužba nastupala je s Anthonyjem Quayleom.

Dana 24. rujna 1982. godine umrla je Sarah Churchill – kći nekadašnjeg britanskog premijera Winstona Churchilla. U vrijeme kad mu se rodila Sarah, Winston je držao položaj prvog lorda Admiraliteta  – što otprilike odgovara ministru mornarice. Tako se dogodilo da se mala Sarah i rodila u londonskom Admiralty Houseu – službenoj rezidenciji prvog lorda Admiraliteta. 

Sarah Churchill zanimljiva je po tome što je bila glumica. Nastupala je u kazalištima, ali i u nizu filmova, kako na televiziji, tako i na velikom platnu. Jedan od najpoznatijih filmova bilo joj je Kraljevsko vjenčanje s Fredom Astaireom, iz 1951. godine. Glumila je čak i u jednom talijanskom filmu, Daniele Cortis iz 1947. godine. U filmu Ozbiljna optužba iz 1959. godine, nastupala je s Anthonyjem Quayleom.

Sarah Churchill umrla je u dobi od 67 godina, u Londonu. Pokopana uz oca Winstona i majku Clementine na groblju pokraj crkvice sv. Martina, u malom zaseoku Bladon sjeverno od Oxforda. 


Komentari