Na današnji dan

Ronaldova supruga Nancy Reagan također je bila glumica –1921.

Zanimljivo je da je Nancy Reagan glumila čak i u jednom znanstveno-fantastičnom horor-filmu (Donovan’s Brain iz 1953. godine).

Dana 6. srpnja 1921. godine rođena je Nancy Reagan, supruga američkog predsjednika Ronalda Reagana. Rođeno joj je ime bilo zapravo Anne Frances Robbins, no već su je u djetinjstvu zvali Nancy, što je normalna umanjenica za ime Anne. Zanimljivo je da joj je majka bila američka glumica, imenom Edith Luckett, koja je nastupala na Broadwayu, pa čak i u filmovima. Edith Luckett rastala se od Nancynog oca ubrzo nakon rođenja kćeri, a kasnije se ponovno udala, tako da je Nancy dobila poočima imenom Loyal Davis. On je bio ugledan neurokirurg, a Nancy je dobila njegovo prezime Davis i nazivala ga je ocem.

Nancy se filmskom glumom prvi put počela baviti 1940. godine, kad joj je bilo oko 19 godina. Izgleda da joj je utjecaj njene majke, koja je imala znatan broj kolega glumaca, pomogao da dobije uloge na Broadwayu. Zatim se preselila u Kaliforniju i počela raditi za Metro Goldwyn Mayer (MGM). Prve prave filmske uloge dobila je u filmovima The Doctor and the Girl s Glennom Fordom i East Side, West Side s Barbarom Stanwyck.

Ronalda Reagana upoznala je Nancy kad joj je bilo 28 godina. On je bio desetak godina stariji od nje i već je bio razveden (prva supruga bila mu je glumica Jane Wyman). Tada je Reagan već bio predsjednik američkog sindikalnog udruženja filmskih i televizijskih glumaca (engl. Screen Actors Guild). U brak su stupili 1952. godine, kad je njoj bilo 30, a njemu 41 godina. Dobili su dvoje djece, a dvoje je Reagan imao iz prethodnog braka. Zanimljivo je da su obje kćeri Reaganovih postale glumice, a oba sina postala su radijski voditelji.

Nancy je samo u jednom filmu glumila zajedno sa suprugom Ronaldom Reaganom. Zanimljivo je da je glumila čak i u jednom znanstveno-fantastičnom horor-filmu (Donovan’s Brain iz 1953. godine). Trajno se iz glume povukla 1962. godine, kad joj je bilo oko 40 godina. Godine 1967. njen je suprug postao guvernerom Kalifornije, a 1981. i predsjednikom SAD-a, čime je ona postala prvom damom.


Komentari