Na današnji dan

Rođena Grace Kelly u katoličkoj obitelji irskog podrijetla – 1929.

Zanimljivo je da je njen otac bio dobitnik čak triju zlatnih olimpijskih medalja.

Dana 12. studenog 1929. godine rođena je Grace Kelly, američka glumica koja je udajom za princa Rainera III. postala princezom od Monaka. Zanimljivo je da se i znatan broj drugih Amerikanki vjenčanjem uvrstio u svjetske kraljevske i prinčevske obitelji. Dapače, čak se i jedan raniji princ od Monaka oženio djevojkom iz Amerike. Bio je to princ Albert I. od Monaka, pradjed Rainera III,. koji se oženio djevojkom rođenom u Americi, imena Alice Heine još 1889. godine (oko 67 godina prije nego se Grace Kelly udala za Rainera III.)

Vrlo je poznat i slučaj Amerikanke Wallis Simpson koja se udala za nekadašnjeg britanskog kralja Edwarda VIII., koji je nakon abdikacije nosio titulu vojvode od Windsora. Sestra Jackie Kennedy, imenom Caroline Lee Bouvier, udala se za poljskog princa Radziwiłła, a jedna je Amerikanka – Elizabeth (Lisa) Najeeb Halaby – i danas kraljica-udovica Jordana (poznata je kao kraljica Nur tj. Noor od Jordana).

Grace Kelly rođena je u gradu Philadelphiji u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji. Zanimljivo je da je Grace Kelly odgojena u katoličkoj obitelji irskog podrijetla. Otac joj je bio dobitnik čak triju zlatnih olimpijskih medalja, a majka joj je u mladosti bila manekenka.


Komentari