Na današnji dan

Rođen Michael Jackson kao 8. dijete u siromašnoj obitelji – 1958.

Rođen je kao osmo od desetero djece svojih roditelja. Otac se isprva bavio boksom, no nakon trećeg djeteta, da prehrani obitelj, morao je prihvatiti posao u čeličani, pa čak i raditi prekovremeno. 

Dana 29. kolovoza 1958. godine rođen je u gradu Garyju u Indiani (nedaleko od Chicaga) Michael Jackson, kao osmo od desetero djece svojih roditelja. Otac Joseph Joe Jackson i majka Katherine Esther bili su oboje Afroamerikanci porijeklom s američkog juga. Premda su živjeli u skromnim uvjetima, odgojili su devetero djece (deseto dijete umrlo je ubrzo po porodu). Cijela brojna obitelj živjela je u nevelikoj kući sa samo dvije spavaće sobe, na adresi 2300 Jackson Street u Garyju.

Otac se isprva bavio boksom, no nakon trećeg djeteta, da prehrani obitelj, morao je prihvatiti posao u čeličani, pa čak i raditi prekovremeno. Zbog siromaštva su odjeću nabavljali kod Vojske spasa. Zanimljivo je da je svih devetero djece postalo poznatim glazbenicima. Osam od devet njih posjeduje zlatnu ploču (svi osim La Toye Jackson). Zanimljivo je i da je Michael jedini član obitelji koji je do sada preminuo (ne računamo li ono novorođenče umrlo nakon poroda).

Po redu starosti Michaelova braća imaju imena: Jackie, Tito, Jermaine, Marlon i Randy. Tri sestre su Rebbie, La Toya i Janet (koja je ujedno i najmlađa od svih). Poznatu grupu Jackson 5 činilo je petero najstarije braće (Jackie, Tito, Jermaine, Marlon i Michael).

Michaelova je majka kad je njemu bilo oko 7 godina postala Jehovinim svjedokom i u toj su je vjeri navodno slijedila sva djeca, pa čak i suprug, makar on nije službeno nikada prešao na tu religiju.


Komentari