Na današnji dan

Kim Jong-un – monarh o kojem je gotovo nemoguće provjeriti podatke – 1983.

Kim Jong-un navodno se u mladosti školovao u Švicarskoj, i to u okolici Berna, ali je sve informacije o njegovom ranom životu teško provjeriti.

Na današnji dan 1983. godine rođen je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un. Danas je on najmlađi svjetski državni poglavar, a mlađi je čak i od bilo kojeg svjetskog monarha (primjerice, emir od Katara, koji je najmlađi monarh na svijetu, stariji je oko dvije i pol godine od Kim Jong-una). Zanimljivo je da Sjeverna Koreja funkcionira poput nasljedne monarhije jer Kim Jong-un pripada već trećoj generaciji iste obitelji, kao unuk Kim Il-sunga i sin Kim Jong-ila.

Kim Jong-un navodno se u mladosti školovao u Švicarskoj, i to u okolici Berna. Njegov pravi identitet bio je skrivan pa je informacije o njegovom ranom životu teško provjeriti. Uglavnom se navodi da je bio povučen i da je volio košarku. Zanimljivo je da prve službene fotografije Kim Jong-una u odrasloj dobi potječu tek iz 2010. godine.

Čin generala dobio je Kim Jong-un kad mu je bilo 27 godina, unatoč nedostatku vojnog iskustva. Bilo je prilično očito da ga se namjerava učiniti nasljednikom svog oca Kim Jong-ila. Nakon Kim Jog-ilove smrti 2011. godine, Kim Jong-un doista je uspio doći na čelo Sjeverne Koreje, premda je bio tek u dvadesetim godinama života.


Komentari