Na današnji dan

Rođen katolik Bruce Springsteen – 1949.

Otac mu je bio irsko-nizozemskog podrijetla, a majka je bila podrijetlom Talijanka. Bruce je u djetinjstvu pohađao Katoličku školu sv. Ruže Limske u Freeholdu u New Jerseyju.

dana 23. rujna 1949. godine rođen je američki glazbenik Bruce Springsteen. Zanimljivo je da njegovo prezime Springsteen zapravo ima nizozemsko podrijetlo i sastoji se od elemenata spring – skok, ali i izvor, te steen – kamen. Bruce je rođen u gradiću Long Branch u New Jerseyju, samo nekoliko desetaka kilometara južno od New Yorka. Zanimljivo je da je odgajan kao katolik. Otac mu je bio irsko-nizozemskog podrijetla, a majka je bila podrijetlom Talijanka (otac joj je bio talijanski useljenik iz gradića Vico Equense, južno od Napulja i nedaleko od slavnih Pompeja podno Vezuva).

Bruce je u djetinjstvu pohađao Katoličku školu sv. Ruže Limske u Freeholdu u New Jerseyju (dvadesetak kilometara od rodnog Long Brancha u smjeru poznatog Sveučilišta Princeton, koje se također nalazi u New Jerseyju). Navodno je u pogledu katoličanstva Bruce Springsteen izjavio: “Jednom katolik, uvijek katolik.”

Komentari