Na današnji dan

Prvi papa koji je putovao preko Bermudskog trokuta – 1968.

Papa časni sluga Božji Pavao VI. čak je i zastao na Bermudskom otočju i ondje se obratio pozdravnom porukom u kojoj je naglasio ljepotu tog kraja, te blagoslovom.

Na današnji dan 1968. godine prvi je put jedan papa posjetio Južnu Ameriku. Bio je to papa časni sluga Božji Pavao VI., rođenog imena Giovanni Battista Montini. Vrlo je zanimljivo da je on bio ujedno i prvi papa koji je putovao izvan Italije još od davne 1809. godine, a bio je, po svemu sudeći, i prvi papa u povijesti koji je putovao izvan Europe. Papa časni sluga Božji Pavao VI. tijekom svog pontifikata posjetio je čak šest kontinenata, a bio je i prvi papa koji je ikada putovao zrakoplovom.

Putovanje u Južnu Ameriku obavio je papa upravo zračnim putem. Došao je u Bogotu, glavni grad Kolumbije, gdje je prisustvovao 39. međunarodnom euharistijskom kongresu i zadržao se nekoliko dana. Zanimljivo je da papa putovao preko otočja Bermuda, a time nužno i preko područja tzv. Bermudskog trokuta. Dakako, papama praznovjerja vezana uz to područje ne predstavljaju smetnju u putovanju. Na povratku iz Južne Amerike u Rim papa časni sluga Božji Pavao VI. čak je i zastao na Bermudskom otočju i ondje se obratio pozdravnom porukom u kojoj je naglasio ljepotu tog kraja, te blagoslovom.

Komentari