Na današnji dan

Prvi koncert The Rolling Stonesa – 1962.

Na tom prvom koncertu nastupila su šestorica: Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Ian Stewart, Dick Taylor i Tony Chapman. Do danas su ostali u grupi samo Jagger i Richards, koji su i izvorno činili jezgru. 

Grupa The Rolling Stones održala je svoj prvi koncert, 12. srpnja 1962. godine, i tako započela dugu tradiciju glazbene popularnosti koja traje do danas. Tu prvu gažu održali su u klubu Marquee u Londonu, na adresi Oxford Street 165 (danas najprometnija trgovačka ulica u čitavoj Europi). Na tom prvom koncertu nastupila su šestorica: Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Ian Stewart, Dick Taylor i Tony Chapman. Do danas su ostali u grupi samo Jagger i Richards, koji su i izvorno činili jezgru. Njih dvojica su se poznavali od djetinjstva, kad su bili školski kolege (obojica su rođena u gradiću Dartfordu u Kentu).

Zanimljivo je da je ime grupe The Rolling Stones izabrao treći član, Brian Jones, i to impulzivno. Naime, kad je telefonom razgovarao s vlasnikom lokala, ovaj ga je upitao kako se zove njihova novonastala grupa. Jonesa je nakratko uhvatila panika jer još nisu imali ime. Pogled mu je pao na ploču blues pjevača Muddy Watersa, na kojoj je bila pjesma Rollin’ Stone. Grupa se prvo doista nazivala The Rollin’ Stone, a kasnije su dodali slovo g. Zanimljivo je da je Brian Jones bio i prvi vođa grupe, no umro je mlad, sa samo 27 godina života (kao i Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain i Amy Winehouse).

Komentari