Na današnji dan

Pronađena glava Adama Walsha, otetog djeteta bogataša Johna Walsha – 1981.

Dvojica ribara pronašla su Adamovu odrezanu glavu u kanalu kod mjesta Vero Beach na Floridi, više od 100 kilometara od mjesta gdje je nestao.

Dana 10. kolovoza 1981. godine pronađena je na Floridi glava Adama Walsha, ubijenog otetog djeteta bogataša Johna Walsha. Dječak Adam Walsh bio je jedna od najpoznatijih žrtava otmice u povijesti SAD-a. Otet je i ubijen u dobi od šest godina, a cijeli slučaj do danas nije u potpunosti razjašnjen.

Adam Walsh otet je 27. srpnja 1981. godine kod robne kuće Sears u gradiću Hollywood na Floridi (sjeverno od Miamija). Naime, u toj je robnoj kući bio s majkom, koja ga je nakratko ostavila kod kioska s Atari videoigrama, a sama je otišla pogledati neke druge sadržaje. Dječaka više nije mogla pronaći.

Dvojica ribara pronašla su Adamovu odrezanu glavu u kanalu kod mjesta Vero Beach na Floridi, više od 100 kilometara od spomenutog mjesta gdje je nestao tj. gdje je otet. Ostatak dječakovog tijela nikada nije pronađen.

Dječakov otac, bogati John Walsh, postao je nakon te tragedije aktivistom u borbi protiv kriminala. Vodio je televizijsku emisiju America’s Most Wanted, a imao je i vlastiti talk-show zvan The John Walsh Show. O otmici i ubojstvu Adama Walsha snimljen je i film imena Adam 1983. godine.


Komentari