Na današnji dan

Pronađen mrtav oteti sin Charlesa Lindbergha – 1932.

Dječakovo tijelo bilo je već u poluraspadnutom stanju, a primijećeni su i ugrizi životinja, što znači da je tijelo ležalo u divljini tijekom dužeg vremena.

Dana 12. svibnja 1932. godine pronađen je mrtav oteti sin Charlesa Lindbergha. Radilo se o djetetu starom samo oko 20 mjeseci, koje je oteto iz obiteljskog doma Lindberghovih 1. ožujka iste godine. Dječakov je leš pronađen u šumarku pokraj ceste, samo oko sedam kilometara od doma Lindberghovih. Leš je pronađen slučajno, kad je jedan vozač kamiona stao uz cestu da bi obavio nuždu.

Dječakovo tijelo bilo je već u poluraspadnutom stanju, a primijećeni su i ugrizi životinja, što znači da je tijelo ležalo u divljini tijekom dužeg vremena. Zaključeno je da je smrt djeteta izazvao udarac u glavu, koji se dogodio vjerojatno ubrzo nakon otmice, a leš je zatim više od dva mjeseca ležao u šumi.

Oko otmice Lindberghovog sina razvio se jedan od najpoznatijih pravnih slučajeva u povijesti SAD-a, koji s mediji pratili s golemom pažnjom (slučaj je nazvan i Zločinom stoljeća). Za otmicu je optužen Bruno Richard Hauptmann, koji je osuđen na smrt. Smaknut je na električnoj stolici 1936. godine, premda je do smrti tvrdio da je nevin.


Komentari