Na današnji dan

Priscilla Presley – Elvisova supruga (1945.)

Dana 24. svibnja 1945. godine rođena je Priscilla Ann Wagner, Amerikanka koja je postala suprugom znamenitog Elvisa Presleya. Priscillini roditelji bili su norveškog, škotsko-irskog, engleskog i njemačkog podrijetla. Priscillin otac James Wagner poginuo je u zrakoplovnoj nesreći kad je ona imala samo šest mjeseci. Njena se majka kasnije udala za Paula Beaulieua, koji je time postao Priscillin poočim.

Priscillin poočim bio je časnik Američkog ratnog zrakoplovstva (USAF). Kad je njoj bilo oko 11 godina, premjestili su ga u Njemačku, gdje su Amerikanci posjedovali vojne baze. Priscilla i njena majka također su se preselile u Njemačku pa je ondje ona nastavila odrastati.

Elvis Presley unovačen je 1958. u američku vojsku. Službovao je upravo u Njemačkoj, gdje je upoznao Priscillu kad je njoj bilo 14 godina (on je bio oko 10 godina stariji). Počeli su se družiti, a razvila se neka vrsta romanse, koja je trajala sve dok se 1960. godine Elvis nije iz Njemačke vratio u SAD.

Tijekom fizičke odvojenosti komunicirali su preko telefona, a vidjeli su se ponovno tek u ljeto 1961. godine. Naime, Elvis je tada dobio dopuštenje njenih roditelja da joj plati let iz Njemačke u SAD. Sljedeće godine roditelji su joj dopustili da se preseli u SAD, pod uvjetom da ide u djevojačku katoličku školu u Memphisu (ondje je Elvis živio u poznatom Gracelandu). Također, Priscilla je trebala živjeti s Elvisovim roditeljima u odvojenoj kući od njega. Ipak, ubrzo se preselila izravno u Graceland, a dogovor je bio da će se ona i Elvis vjenčati.

Elvis i Priscilla konačno su stupili u brak 1967. godine, kad je ona imala 21 godinu, a on 32. Njihovo jedino dijete – Lisa Marie Presley – rođena je točno devet mjeseci nakon vjenčanja.


Komentari