Na današnji dan

Princ William potomak je kralja Bele IV., grofova Celjskih i Katarine od Bosne – 1982.

Normalnim redom nasljeđivanja princ William (vojvoda od Cambridgea) jednog bi dana trebao postati britanski kralj i to kao William V. od Ujedinjenog Kraljevstva. 

Dana 21. lipnja 1982. godine rođen je britanski princ William, poznat i kao vojvoda od Cambridgea. Dakako, rodila ga je princeza Diana, supruga princa Charlesa (princa od Walesa). Normalnim redom nasljeđivanja princ William jednog bi dana trebao postati britanski kralj i to kao William V. (do sada su bila četvorica Williama na engleskom prijestolju, od kojih je prvi bio poznati normanski vojskovođa William Osvajač). Godine 2011. princ William oženio se s Kate Middleton.

Zanimljivo je da princ William potomak poznate Barbare Celjske, koja se u hrvatskoj mitologiji izjednačuje s Crnom kraljicom s Medvedgrada. Dapače, po toj je liniji William potomak i bosanske plemkinje Katarine Kotromanić, te znamenitih grofova Celjskih. Također, William potječe i od poznatog hrvatskog i ugarskog kralja Bele IV. koji je izdao Zlatnu bulu Slobodnom kraljevskom gradu Gradecu na brdu pokraj Zagreba.


Komentari