Na današnji dan

Ponovno vjenčanje Elizabeth Taylor i Richarda Burtona – 1975.

ACTRESS ELIZABETH TAYLOR AND HUSBAND RICHARD BURTON...Mandatory Credit: Photo by Globe Photos Inc / IRV STEINBERG / Rex Features ( 300205a ) ELIZABETH TAYLOR AND RICHARD BURTON ACTRESS ELIZABETH TAYLOR AND HUSBAND RICHARD BURTON

Ponovno vjenčanje slavnog para održano je u afričkoj državi Bocvani.

Ponovno vjenčanje Elizabeth Taylor i Richarda Burtona održano je 10. listopada 1975. godine. Njih su se dvoje prvi put vjenčali u Montrealu 15. ožujka 1964. godine i ostali su u braku više od 10 godina. Nakon razvoda i pauze od oko 16 mjeseci odlučili su se ponovno vjenčati. To drugo vjenčanje održano je u afričkoj državi Bocvani, i to u mjestu Kasane kod nacionalnog parka Chobe. Riječ je o lokaciji na krajnjem sjeveru Bocvane, nedaleko od mjesta gdje se susreću teritoriji čak četiriju država – Bocvane, Zimbabvea, Namibije i Zambije.

Vrlo je malo parova koji su se vjenčali dva puta međusobno, a da ih se oboje može svrstati u svjetski slavne osobe. Među takvim parovima spomenimo Melanie Griffith i Dona Johnsona te Fridu Kahlo i Diega Riveru. Naprotiv, razmjerno mnogo slavnih osoba bilo je dva puta u braku s istom osobom. Među njima spomenimo Eminema, Larryja Kinga i Jeana-Claudea Van Dammea. Komičar Richard Pryor po dva se puta vjenčavao s čak dvije različite supruge.


Komentari