Na današnji dan

Poginuo Harald Quandt – posinak Josepha Goebbelsa s bogatstvom većim od milijardu DM – 1967.

Hochzeit J. Goebbels: auf dem Wege zur Kirche.

Kad je preminuo njegov otac naslijedio je Harald jedno od najvećih privatnih bogatstva u Njemačkoj.

Dana 22. rujna 1967. godine poginuo je Harald Quandt, njemački industrijalac i posinak Josepha Goebbelsa. Quandtova je majka bila Magda Goebbels, koja ga je rodila u prvom braku, sa suprugom Güntherom Quandtom. Budući da je Günther Quandt bio jedan od najbogatijih industrijalaca u Njemačkoj, Harald je naslijedio veliko bogatstvo (obitelj Quandt čak je i danas jedna od najbogatijih u Njemačkoj, s velikim udjelima u vlasništvu BMW-a i u kemijskoj industriji). Magda i Günther Quandt rastali su se 1929. godine, a ona se 1931. godine udala za Josepha Goebbelsa. Malom je Haraldu Quandtu Goebbels bio poočim.

Budući da je Harald Quandt rođen 1921. godine, imao je u trenutku dolaska Adolfa Hitlera i Josepha Goebbelsa na vlast u Njemačkoj 12 godina. Njegov biološki otac, bogati Günther Quandt, također je bio u dobrim odnosima s nacističkim režimom, a dobio je i naslov Wehrwirtschaftsführera.

U trenutku kad je počeo Drugi svjetski rat imao je Harald Quandt 17 godina. Nakon stjecanja punoljetnosti postao je časnikom u Njemačkom ratnom zrakoplovstvu (Luftwaffe). Godine 1944. zarobljen je u Italiji od strane saveznika, no nakon rata pušten je na slobodu. Kad je preminuo njegov otac Günther Quandt naslijedio je Harald jedno od najvećih privatnih bogatstva u Njemačkoj (otac je imao udjele navodno u čak 200-tinjak kompanija, uključujući BMW, Daimler-Benz i VARTA). Harald je navodno imao bogatstvo od oko milijardu i pol njemačkih maraka, no poginuo je u dobi od samo 45 godina pri zrakoplovnoj nesreći kod grada Cunea u Italiji.


Komentari