Na današnji dan

Pod misterioznim okolnostima ubijen šerif Pat Garrett– 1908.

Mjesto Garrettove smrti nalazi se u blizini američkog testnog područja White Sands, kod kojeg je detonirana i prva nuklearna bomba u svjetskoj povijesti. Garrett je niz godina živio na ranču pokraj slavnog gradića Roswella u Novom Meksiku.

Dana 29. veljače 1908. godine ubijen je pod misterioznim okolnostima američki šerif Pat Garrett. Smrt ga je zadesila nedaleko od mjesta Las Cruces na području Novog Meksika. Radilo se o završnim godinama razdoblja tzv. Divljeg zapada, a Pat Garrett je prethodno bio stekao veliku reputaciju na tim prostorima. Osobito je postao poznat 1881. godine kad je ubio odmetnika znanog pod imenom Billy the Kid (rođenog imena Henry McCarty). Pat Garrett bio je tijekom svoje karijere šerif, zamjenik saveznog šerifa i teksaški rendžer. Niz je godina živio na svom ranču pokraj gradića Roswella u Novom Meksiku (taj je gradić kasnije postao slavan po pričama o neidentificiranim letećim objektima). Garrett je kao čuvar zakona osobno ubio niz ljudi, a sudjelovao je i u tučnjavama. Jedno je vrijeme bio ubirač carine u El Pasu, važnom graničnom prijelazu između SAD-a i Meksika.

U dobi od 57 godina Pat Garrett je ubijen, i to tijekom spora s Jesseom Wayneom Brazelom, kojem je iznajmljivao ranč u Novom Meksiku. Premda je Brazel navodno priznao da je ubio Pata Garretta, većina povjesničara danas sumnja u taj podatak. Mjesto Garrettove smrti nalazi se u okolici mjesta Las Cruces u Novom Meksiku, u blizini znamenitog američkog testnog područja White Sands. Prva nuklearna bomba u svjetskoj povijesti detonirana je sjeverno od Las Crucesa, a u blizini su Amerikanci svojedobno testirali i zaplijenjene njemačke V-2 rakete. Brazelov rođak William Brazel postao je poznat 1947. godine proučavateljima NLO-a. Naime, upravo je on tada dojavio postojanje ostataka navodnih neidentificiranih letećih objekata kraj Roswella, što je stvorilo senzaciju u medijima.


Komentari