Na današnji dan

Patrick Schwarzenegger – nasljednik Arnolda Schwarzeneggera i obitelji Kennedy i Shriver – 1993.

Sin Arnolda Schwarzeneggera i Marije Shriver također je katolik, kao i njegovi preci iz obitelji Kennedy, Shriver i Schwarzenegger. Poznati katolički predsjednik John F. Kennedy bio je ujak Marije Shriver.

Dana 18. rujna 1993. godine rodio se Arnoldu Schwarzeneggeru prvi sin – Patrick Schwarzenegger. Majka mu je Maria Shriver, poznata članica obitelji Kennedy (predsjednik John F. Kennedy bio joj je ujak, kao i senatori Robert i Edward Kennedy). Obitelj Kennedy irskog je podrijetla, a u SAD-u je stekla status jedna od najpoznatijih katoličkih obitelji.

Pogledajmo detaljnije rodoslovlje Patricka Schwarzeneggera. Otac Arnold, nekadašnji Mr. Universe i glumac sa stotinama milijuna dolara, bio je guverner Kalifornije. Patrickova majka Maria Shriver kći je izuzetnog političara Sargenta Shrivera koji je bio pokretačka snaga iza projekata Peace Corps (hrv. protiv rata), Job Corps (hrv. za zapošljavanje) i War on Poverty (hrv. protiv siromaštva). Sargent Shriver bio je i kandidat za američkog potpredsjednika 1972. godine, no pobijedili su Nixon i Agnew.

Majka Marije Shriver bila je znamenita Eunice Kennedy Shriver, pokretačica Specijalne olimpijade i sestra predsjednika Johna F. Kennedyja. Ona je od pape odlikovana Redom sv. Grgura Velikog.


Mladi Patrick Schwarzenegger također je katolik, kao i njegovi preci iz obitelji Kennedy, Shriver i Schwarzenegger. Ime Patrick irskog je podrijetla i povezano je sa sv. Patikom, omiljenim irskim katoličkim svecem. Spomenimo da su ujaci Patricka Schwarzeneggera također humanitarno angažirani – Mark Shriver u ustanovi Save the Children, a Anthony Paul Kennedy Shriver u Best Buddies International (za potporu ljudima s intelektualnim teškoćama).

Komentari