Na današnji dan

Otvoren prvi Madison Square Garden u New Yorku – 1879.

Izvorna se arena Madison Square Gardena nalazila, kao što joj i ime sugerira, pokraj Madisonovog trga (engl. Madison Square), nazvanog po četvrtom američkom predsjedniku Jamesu Madisonu. Riječ je o lokaciji između 26. i 27. ulice na njujorškom Manhattanu, samo 200-tinjak metara od znamenitog Broadwaya.

Dana 31. svibnja 1879. godine otvoren je prvi Madison Square Garden, znamenita njujorška višefunkcionalna arena za sportske i ostale priredbe. U njen je prostor za gledatelje moglo stati čak 10.000 ljudi, što je u to vrijeme predstavljalo golemu brojku. Za usporedbu, znameniti Royal Albert Hall u Londonu bio je dizajniran za prihvat 8.000 gledatelja, a otvoren je u istom desetljeću kao i prvi Madison Square Garden (1870-ih godina). Izvorna se arena Madison Square Gardena nalazila, kao što joj i ime sugerira, pokraj Madisonovog trga, nazvanog po četvrtom američkom predsjedniku Jamesu Madisonu. Riječ je o lokaciji između 26. i 27. ulice na njujorškom Manhattanu, samo 200-tinjak metara od znamenitog Broadwaya.

Od lokacije kasnije izgrađenog Empire State Buildinga bio je prvi Madison Square Garden udaljen oko 600 metara. Ta prva građevina korištena je samo desetak godina, a već 1890. godine sagrađena je na njenom mjestu nova arena, s visokim tornjem od čak 32 etaže. Treći Madison Square Garden otvoren je 1925. godine kod križanja Osme avenije i 52. ulice (čak oko 2.000 metara od izvorne lokacije). Premda se više nije nalazila na Madisonovom trgu, i ta je treća građevina zadržala ime Madison Square Garden, jer je ono u međuvremenu postalo svjetski prepoznatljivo. Četvrti Madison Square Garden, koji se koristi još i danas, otvoren je 1968. godine također na novoj lokaciji, bližoj prvotnoj građevini. Ta današnja lokacija nalazi se kod križanja Osme avenije i 31. ulice, blizu hotela Pennsylvania.

Komentari