Na današnji dan

Nogometaš Cristiano Ronaldo dobio ime po Ronaldu Reaganu – 1985.

Rođeno ime Cristiana Ronalda glasilo je Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

Dana 5. veljače 1985. godine rođen je portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo. Rodio se na otoku Madeira, koji se nalazi u Atlantskom oceanu, a pripada Portugalu. Rođeno ime Cristiana Ronalda glasilo je Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Potrebno je primijetiti da su i Cristiano i Ronaldo njegova osobna imena, a da mu je prezime Aveiro. Zanimljivo je da je ime Ronaldo dobio po američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu. Naime, Ronaldov je otac navodno cijenio tog američkog glumca i političara. Osim toga, Cristiano se rodio samo 16 dana nakon Reaganovog polaganja predsjedničke prisege pri drugom osvojenom mandatu.

Cristiano je nogometnu karijeru započeo u malom klubuAndorinha, gdje je igrao dvije godine da bi otišao uNacional. Godine1997. Ronaldo je stigao u redove portugalskog giganta Sportinga, da bi2003. njegov talent primjetio trenerManchester Uniteda Alex Ferguson tako da Ronaldo sa samo 18 godina odlaziu englesku Premier Ligu. Šest godina kasnije prelazi u madriski Real u transferu vrijednom oko 94 milijuna eura, gdje svojim igrama i rušenjima brojnih rekorda osvaja nogometnu publiku diljem svijeta.

Do sada je Cristiano Ronaldo osvojio devet trofeja sa Manchesterom Unitedom te šest sa Real Madridom. Također jedobitnikZlatne lopte i nagrade FIF-e za nogometaša godine 2008. i 2013. godinete mnoge druge.

Za reprezentaciju Portugala, čiji je kapetan, nastupio je 123 puta i postigao 55 golova. A najveći reprezentativni uspjeh mu je srebro sa EP 2004. održanog u Portugalu.


Komentari