Na današnji dan

Najveći masakr studenata u SAD-u – 2007.

Seung-Hui Cho pobio je tridesetdvoje ljudi na sveučilišnom kampusu, od čega 5 profesora i 27 studenata. Svoju fotografiju sam je poslao medijskoj kući NBC uoči masakra.

Dana 16. travnja obilježava se obljetnica masakra u sveučilišnom kampusu Virginia Tech u Sjedinjenim Američkim Državama. Ubojica Seung-Hui Cho bio je južnokorejski državljanin i student tog sveučilišta. Koristio je dva pištolja: Walther P22 i Glock 19, a ponio je sa sobom više od 400 metaka. Ulazio je u učionice i prvo bi ubio profesora koji je držao predavanje, a zatim bi počeo pucati po studentima. Ubio je ukupno tridesetdvoje ljudi, od čega 5 profesora i 27 studenata. Ranio je još 25 ljudi. Na kraju je pucao sebi u glavu.

Motivi za masakr još nisu dovoljno objašnjeni. Poznato je da je Seung-Hui Cho još od djetinjstva imao problema, a čak se sumnjalo i na neku vrst autizma. Imao je problem s anksioznošću u toj mjeri da bi u teškim situacijama izgubio moć govora. Bio je na više psihijatrijskih liječenja, no čini se da nitko od liječnika nije prepoznao ozbiljnost njegove situacije. Izgleda da je neposredno prije masakra gledao film Oldboy, koji ga je možda inspirirao za zločin.

Komentari