Na današnji dan

Najteža nesreća na žičari u svjetskoj povijesti – 1976.

Osobito je tragično što je pri nesreći poginulo čak 15-ero djece u dobi od 7 do 15 godina. Skijaško mjesto Cavalese, kraj kojeg se dogodila nesreća, nalazi se oko 30 kilometara od talijanskog grada Trenta (Trident).

Dana 9. ožujka 1976. godine dogodila se najteža nesreća na žičari u svjetskoj povijesti, kad su u talijanskom Cavaleseu poginule čak 43 osobe. Do nesreće je došlo kad je popustio kabel po kojem se kabina prepuna putnika spuštala niz planinu Cermis u talijanskim Dolomitima. Kabina je padala oko 200 metara niz padinu planine, a zatim se otklizala još oko 300 metara. Poginuli su svi putnici u njoj osim 14-godišnje djevojčice iz Milana imenom Alessandra Piovesana.

Osobito je tragično što je pri nesreći poginulo čak 15-ero djece u dobi od 7 do 15 godina. Skijaško mjesto Cavalese, kraj kojeg se dogodila nesreća, nalazi se oko 30 kilometara od talijanskog grada Trenta (Trident). Znamenita Marmolada, najviši vrh Dolomita, nalazi se također oko 30 kilometara od Cavalesea. Neobičan je podatak da se kod Cavalesea i 1998. godine dogodila strahovito teška nesreća na žičari, kad je američki zrakoplov iz baze Aviano prerezao kabel žičare (taj je put poginulo 20 osoba).


Komentari