Na današnji dan

Monstruozni ubojica Charles Manson osuđen na smrt – 1971.

Po Mansonovim uputama članovi njegove obitelji počinili su nasilna ubojstva.

Zloglasni Charles Manson i troje njegovih suradnika osuđeni su na smrt na sudu u Kaliforniji 19. travnja 1971. godine. Počinili su višestruka ubojstva, između ostalog ubivši poznatu glumicu Sharon Tate, suprugu redatelja Romana Polanskog, koja je bila u 9. mjesecu trudnoće. Manson i njegovi suradnici činili su tzv. Obitelj Manson, svojevrsni kult nastao kao mješavina hippie kulture i sektaškog ekstremizma.

Premda su se zvali obitelj, zapravo nisu bili u rodu. Manson je bio vođa grupe, svojevrsni guru, i vjerovao je da se približava apokaliptički rat između crnaca i bijelaca. Svoja proročanstva uzimao je iz pjesama grupe Beatles, naročito iz Bijelog albuma izašlog 1968. godine. Sam rat je Manson nazivao pojmom Helter Skelter, što je naziv jedne od pjesama na tom albumu.

Po Mansonovim uputama članovi njegove obitelji počinili su nasilna ubojstva, za koja je on vjerovao da su početak Helter Skelter rata. Premda su Manson i njegovi suradnici osuđeni na smrt, sljedeće godine ukinuta je smrtna kazna u Kaliforniji pa su im presude automatski promijenjene u doživotne zatvore. Charles Manson i danas živi u zatvoru Corcoran u središnjoj Kaliforniji i prešao je dob od 82 godine.

piše: Dražen Krajcar


Komentari